Alo: Το travelgirl.gr σου παρουσιάζει το νέο talk of the town εστιατόριο στο Κολωνάκι με την υπογραφή του Θύμιου Κουτσούμπα

Όσοι μένουμε στην Αθήνα χρόνια θα θυμόμαστε το γνωστό στέκι “Εν Δελφοίς” στο Κολωνάκι. Το κλασικό πόστο μετατράπηκε στο…Alo, έναν νέο χώρο που έχει φέρει τα πάνω κάτω στην αθηναϊκή ζωή. Το νέο talk of the town εστιατόριο του Θύμιου Κουτσούμπα, είναι το κατάλληλο μέρος που μπορεί να φάει κανείς υπέροχο φαγητό και να πιει το κρασί του,με την παρέα του.

“Τυχαίο το όνομα, σκεφτόμουν να το βγάλω κάτι άλλο, κάτι άλλο, και το έβγαλα “Alo”. Έψαξα μετά στο λεξικό και βρήκα ότι το Alo είναι η σίτιση“, μου λέει καθώς με υποδέχεται στον νέο του χώρο.

Με το που θα μπεις στο εστιατόριο, θα εντυπωσιαστείς με την διακόσμησή του. Τα γήινα χρώματα επικρατούν παντού και το μάτι πέφτει στους πολυελαίους, τις κορνίζες και τους καθρέφτες που υπάρχουν γύρω σου.

Το εντυπωσιακό bar με το πράσινο μάρμαρο κλέβει τις εντυπώσεις. “Το bar αυτό ήταν από τις προηγούμενες ιδιοκτησίες αλλά όταν μπήκαμε το ερωτευτήκαμε για αυτό μάλλον και επιλέξαμε αυτόν τον χώρο”, μου λέει ο Θύμιος όση ώρα εγώ προσπαθώ να το απαθανατίσω στην φωτογραφική μου μηχανή.

Το travelgirl.gr δοκιμάζει τα πιο hot πιάτα του menu και κάνει τις δικές του προτάσεις

Την μέρα που επισκέφθηκα το Alo, ήθελα να φάω κάτι που θα το έφτιαχνε και η μαμά μου στο σπίτι. Τα λεγόμενα “μαμαδίστικα” φαγητά είναι πολύ δύσκολο να τα βρεις και να είναι εξαιρετικά μαγειρεμένα.

Έτσι λοιπόν επέλεξα τα σαρμαδάκια, τους λαχανοντολμάδες, μία μερίδα χοιρινό σνίτσελ με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και τηγανητές πατάτες, την σαλάτα με ανάμεικτα λαχανικά, τηγανητά μοτσαρελάκια,, τοματίνια, χωριάτικο κρουτόν, τραγανό προσούτο Πάρμας και σάλτσα βαλσάμικου και φυσικά το πιο hot ορεκτικό που σε κάθε τραπέζι υπήρχε, και δεν είναι άλλο από την κασερόπιτα με φύλο από κανταίφι.

Φυσικά δείπνο χωρίς γλυκό. Ο ανανάς συνοδευόμενος με την αντίστοιχη γεύση παγωτού σου αφήνει την πιο γλυκιά γεύση, ενώ η μπουγάτσα με κρέμα θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Θαλασσινά και ψάρια για special βραδιές

Είστε λάτρεις των θαλασσινών; Δεν χρειάζεται να ψάξετε ένα εστιατόριο δίπλα στο κύμα καθώς στο Alo, θα απολαύσετε την αστακομακαρονάδα σας και τα υπόλοιπα θαλασσινά σας σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον. Φρέσκο ψάρι από συνεργαζόμενες τράτες και όστρακα για απαιτητικούς ουρανίσκους θα σας απογειώσουν σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι που δε θα θέλετε να τελειώσει. “Έχουμε και μαγειρευτά και της ώρας φαγητά. Αυτήν την στιγμή απαριθμεί 54 πιάτα ο κατάλογος. Έχουμε την κουζίνα την μεσογειακή που έχει απ’όλα”.

Όσο για τα πιάτα που πρέπει να φας και αντιπροσωπεύουν το μαγαζί; “Σολωμός με σάλτσα αστακού, η ταλιάτα από μοσχάρι black angus, η κασερόπιτα με το φύλλο από καταίφι, και οι κιμάδες είναι καταπληκτικοί γιατί τους κόβω μόνος μου και είναι καθαρό το κρέας χωρίς προσμίξεις από άλλα κρέατα και χωρίς λίπος”, μου λέει ο Θύμιος την ώρα που δοκιμάζω από τα πιάτα που έχω παραγγείλει.

Wine list με ελληνικά κρασιά και παλαιωμένα αποστάγματα

Ένα γεύμα ή δείπνο πρέπει να συνοδεύεται με ένα πολύ καλό κρασί. Ο Θύμιος Κουτσούμπας λοιπόν σε συνεργασία με ελληνικούς αμπελώνες κυρίως, έχει μία πολύ μεγάλη wine list στην οποία υπάρχουν και παλαιωμένα αποστάγματα. Κόκκινο, ροζέ ή λευκό, σίγουρα ένα καλό κρασί πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι σας για να απολαμβάνετε το πιάτο σας ακόμη καλύτερα. “Στηρίζουμε όπως πάντα τους Έλληνες παραγωγούς, και πιστεύουμε πολύ στις δυνάμεις τους. Βγάζουν από τα πιο γνωστά κρασιά και τα εξάγουν σε μεγάλες ποσότητες”.

Όσο για το λόγο που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί το Alo; Ο Θύμιος με το καυστικό του χιούμορ αναφέρει χαρακτηριστικά: ” Γιατί αυτό είναι κάτι…”Alo” από τα προηγούμενα (μαγαζιά)“!

Alo

Γριβαίων 1, Κολωνάκι

Φωτογραφίες: Μαρκέλλα Σαράιχα, Δημήτρης Τσίγκας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.