Αντικριστό: Το travelgirl.gr ανακάλυψε το μαγαζί στην Αθήνα που θα φας το κρητικό φαγητό με τον αυθεντικό τρόπο ψησίματος

Μέσα από το travelgirl.gr ανακαλύπτω μέρη στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου έχουν κάτι το ιδιαίτερο να επιδείξουν. Ειδικά στον τομέα της γαστρονομίας όλοι ψάχνουμε να βρούμε μαγαζιά που να συνδυάζουν καλή κουζίνα και να είναι προσιτά για όλους. Ένα απ΄αυτά είναι το στέκι μου και δεν είναι άλλο από το Μέλι Λάδι στην Άνω Γλυφάδα. Ο ιδιοκτήτης του, Γιώργος Καπνάκης, Κρητικός με τα όλα του, φροντίζει να είναι όλα στην εντέλεια και ο πελάτης να φεύγει πάντα ευχαριστημένος. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και καθημερινές στο μαγαζί επικρατεί το αδιαχώρητο για αυτό καλό είναι να κλείνετε τραπέζι έγκαιρα!

Ένας από τους λόγους που το τελευταίο διάστημα έρχονται πελάτες απο κάθε προάστιο της Αττικής είναι το αντικριστό του! Δεν θα μπορούσε ο Γιώργος λόγω της καταγωγής του να μην ήταν αυθεντία στο κρητικό φαγητο με τον πιο υγιεινό τρόπο ψησίματος. “Οι ρίζες μου είναι από το Ρέθυμνο. Από τα βουνά του Ψηλορείτη. Από κει που ξεκίνησε δηλαδή το αντικριστό. Έτσι λοιπόν μόνο και μόνο από αυτό έπρεπε να βάλω αυτό το πολύ καλό προϊόν στο εστιατόριό μου. Ψήνεται αγνά απέναντι από τη φωτιά, με υγιεινό τρόπο, φεύγει όλο το λίπος και είναι πολύ νόστιμο”, μου λέει όση ώρα τακτοποιεί και την τελευταία λεπτομέρεια πριν ανοίξει το μαγαζί για το κοινό.

Η ιστορία του αντικριστού και η αναφορά του από τον Όμηρο

Ένας από τις αρχαιότερους τρόπους μαγειρέματος είναι το οφτό κρέας, που τα τελευταία χρόνια  έχει αποκτήσει την ονομασία «αντικριστό». Εφαρμόζεται ακόμα και σήμερα από λίγους πλέον Κρητικούς, που αναγνωρίζουν την μοναδικότητα της γεύσης που προσφέρει, χωρίς να ξέρουν τα πλεονεκτήματα έναντι άλλων μεθόδων μαγειρικής. Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι βοσκοί στις Μαδάρες και τον Ψηλορείτη χρησιμοποιούσαν σχεδόν αποκλειστικά αυτή την μέθοδο για να ψήσουν το κρέας τους. Την παλαιότητα της μεθόδου αποδεικνύει μία αναφορά του Όμηρου στην Ιλιάδα, στη Ραψωδία I

Το αντικριστικό και ο υγιεινός τρόπος ψησίματος

Πολλοί θα αναρωτηθούν τι είναι αυτό που κάνει το αντικριστό ιδιαίτερα μοναδικό.  και υγιεινό τρόπο ψησίματος, είναι το γεγονός ότι ολόκληρη η τεχνική είναι τέτοια, ώστε αποφεύγεται η δημιουργία των καρκινογόνων ουσιών Πιο συγκεκριμένα, το κρέας μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια στα κάρβουνα που σιγοκαίνε.  Επίσης το κρέας βρίσκεται σε απόσταση από την εστία, έτσι το λίπος δεν στάζει πάνω στη φωτιά και δεν ξεροψήνεται, ώστε να αλλοιωθούν οι πρωτεΐνες του. “Αυτό θέλει 3,5-4 ώρες να ψηθεί. Το αλατίζουμε μία μέρα νωρίτερα και δεν βάζουμε τίποτα άλλο από πάνω. Δεν βάζουμε έντονες φωτιές και γίνεται πολύ μαλακό και τραγανό. Ο κόσμος μπορεί να έρχεται τις καθημερινές από τις 18.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 13.00 για να το απολαύσει. Είναι ένα νέο προιόν που έχει αγαπηθεί από την πρώτη κιόλας μέρα”, προσθέτει ο ιδιοκτήτης του που με μεράκι έχει καταφέρει να αγαπηθεί από τους κατοίκους της Γλυφάδας κι όχι μόνο

Στο Μέλι Λάδι μπορεί κανείς να φάει τα λεγόμενα “μαμαδίστικα” φαγητά που καθημερινά έχει στο μενού του ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά, σε ψητά και σε πεντανόστιμες σαλάτες. Σε ένα χώρο λοιπόν που πριν από λίγους μήνες ανακαινίστηκε καθώς ο δαιμόνιος επιχειρηματίας “μεγάλωσε” ακόμη περισσότερο το μαγαζί του, μπορείς να απολαύσεις κάθε στιγμή της ημέρας τα υπέροχα εδέσματα. Μία δοκιμή θα σας πείσει!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μέλι Λάδι

Γούναρη 144

Τηλ 21 0961 0735

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.