Απίστευτο: Αυτό είναι το μέρος της Κρήτης όπου έχει χιόνι καλοκαίρι και χειμώνα για αιώνες! (video)

Μπορεί να διανύουμε τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και ο καιρός να είναι απόλυτα καλοκαιρινός με υψηλές θερμοκρασίες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, ωστόσο υπάρχει ένα μέρος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη όπου έχει χιόνι! Όσοι καύσωνες και να έχουν περάσει, όσα ζεστά καλοκαίρια, το χιόνι στο σημείο εκείνο παραμένει για αιώνες καθώς δεν το βλέπει ποτέ ήλιος.

Πρόκειται για ένα προσβάσιμο (ίσως όχι από όλους) μέρος στα Λευκά Όρη. Το σπηλαιόβαραθρο «Μηλέ» που βρίσκεται στη βορεινή πλευρά της οροσειράς σε υψόμετρο 1.800 μέτρων πάνω από το χωριό Μαδάρο, είναι ένας ορεινός παράδεισος που γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι φυσιολάτρες και οι ορειβάτες που συγκεντρώνεται από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Από τη λέξη «Μηλέ» καταλαβαίνει κανείς ότι πήρε το όνομά της από ορισμένες αγριομηλιές που είναι διασκορπισμένες στο σημείο. Πώς εξηγείται το γεγονός ότι έχει όλο το χρόνο χιόνια;  Κύριος λόγος είναι διότι ο ήλιος σε ένα μέρος του σπηλαίου πέφτει για ελάχιστη ώρα και σε συνδυασμό με το υψηλό υψόμετρο που το χειμώνα πέφτει πολύ χιόνι, δεν προλαβαίνει να λιώσει μέχρι ως ότου ξαναχιονίσει .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.