Διαδικτυακό εργαστήρι: «Μια σπουδή για την πόλη του Ασπροπύργου»

Εκπρόσωποι της  τέχνης, της επιστήμης, των ήπιων μορφών ενέργειας, της εκπαίδευσης, της δημιουργικής οικονομίας, και των τοπικών κοινοτήτων θα δώσουν το παρών τους σε μία προσπάθεια να συνειδητοποιηθούν οι δυναμικές του 21ου αιώνα. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι συγκεκριμένα οι εξής:

Διαδικτυακό εργαστήρι: «Μια σπουδή για την πόλη του Ασπροπύργου»

Διαδικτυακό εργαστήρι: «Μια σπουδή για την πόλη του Ασπροπύργου»
Διαδικτυακό εργαστήρι: «Μια σπουδή για την πόλη του Ασπροπύργου»

Nicolas Bourriaud, Διευθυντής του MO.CO (Montpellier Contemporain), συγγραφέας, επιμελητής. Θέμα: Σχεσιακή Αισθητική. Γαλλία

David Blumenkrantz / Συνιδρυτής και Διευθυντής του “Center for Youth & Community”, και από κοινού σχεδιαστής του  “Youth & Community Development through Rites of Passage”. Θέμα: Η Πρόκληση της Τέχνης σε Επιστήμη & Προγράμματα. Ηνωμένες Πολιτείες.

Lars Ebert, Διευθυντής προγράμματος H401, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Αθήνα. Θέμα: Συμμετοχή και έρευνα. Η Ευρώπη και η επαναξιολόγηση των τεχνών στην κοινωνία. Ολλανδία.

Δρ. Ιωάννης Δρίνης,  Ερευνητής, Λαογράφος, Προϊστάμενος στο Τμήμα ‘Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων του Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Θέμα: Είναι το Αγροτικό Πολιτισμικό Τοπίο μέρος της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς;

Κατερίνα Ηλία, Αρβανίτισσα, αγρότισσα, κάτοικος Ασπροπύργου. Θέμα: Η αρβανίτικη κουλτούρα και η αγροτική ζωή του Ασπροπύργου.

Δρ. Μαρία Τσίγκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Γενικής Γλωσσολογίας και Μετάφρασης στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης & Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Θέμα:  Αρβανίτικα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον.

Μαρία Περηφάνου, Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Ασπροπύργου, αγρότισσα, κάτοικος Ασπροπύργου. Θέμα: Η επιβίωση της αγροτικής ζωής στην Ελληνική πραγματικότητα.

Δέσποινα Μπουλογιώργου, Ερευνήτρια, Εργαστήριο Ήπιων Μορφών Ενέργειας και προστασίας του Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Θέμα: Οι Ενεργειακές Κοινότητες πηγή αξιών για την συνεξέλιξη των Αγροτικών Κοινοτήτων.

Αιμιλία Μπουρίτη, Εικαστικός, Performance Artist, Διευθύντρια της Καλλιτεχνικής Πλατφόρμας Συν+Εργασία. Θέμα: H Συμμετοχική Τέχνη στο αγροτικό τοπίο και στις κοινότητες του Ασπροπύργου.

Συντονίζει η Αιμιλία Μπουρίτη

H παρακολούθηση και συμμετοχή στο διαδικτυακό, διεθνές εργαστήρι θα γίνει μέσα απο την πλατφόρμα του zoom σε live μετάδοση στο YouTube στο κανάλι Emilia Bouriti και στη σελίδα της Καλλιτεχνικής πλατφόρμας Συν+εργασία  στο

Facebook Emilia Bouriti Syn+Ergasia

Συν+εργασία

Η αστική εταιρία μη κερδοσκοπική, με την επωνυμία ’Συν + εργασία’ ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2007 από την Αιμιλία Μπουρίτη, εικαστικό performance artist και τη Βούλα Ανδρώνη, φωτογράφο. Η έδρα της εταιρείας είναι στην πόλη του Ασπροπύργου Αττικής και λειτουργεί μέχρι σήμερα ως καλλιτεχνική πλατφόρμα με συνεργασίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο σκοπός της είναι αποκλειστικά πολιτιστικός, ερευνητικός και μορφωτικός, αποβλέπει δε στην ολοκληρωμένη προώθηση όλων των μορφών τέχνης στην Ελλάδα. Ως ενεργητικό μέλος της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Κοινότητας εργάζεται για την ενίσχυση των δεσμών τέχνης, κοινωνίας και επιστήμης. Η εταιρία διοργανώνει σε διεθνές επίπεδο καλλιτεχνικές δράσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, σεμινάρια τέχνης και εκπαίδευσης.

Αιμιλία Μπουρίτη Εικαστικός Performance Artist Διευθύντρια Καλλιτεχνικής πλατφόρμας

Συν+εργασία

https://synergasia.wixsite.com/synergasia

 www.emiliabouriti.com

syn.ergasia@outlook.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.