Δυνατή παρουσία του οργανισμού WIFT στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ ξεκινά στις 11 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 25 Δεκεμβρίου με το εορταστικό διαδικτυακό του πρόγραμμα μέσω της πλατφόρμας Inspire-TV-com , η οποία προσφέρει διανομή στις ταινίες του επίσημου προγράμματος μετά το τέλος του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ. Το διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει 90 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, εκ των οποίων 18 ελληνικές ταινίες,  σε διάφορα είδη -όπως μυθοπλασία, τεκμηρίωση και κινούμενα σχέδια- πρόσφατης παραγωγής, από όλο τον κόσμο σε 12 κατηγορίες. Tο πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελείται κατά το ήμισυ από ταινίες γυναικών σκηνοθετριών ή παραγωγών και προσφέρει ισορροπία κι αρμονία στις ιδέες που παρουσιάζονται. Το Φεστιβάλ με το πρόγραμμά του υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ενδυνάμωση των αδύναμων ομάδων και των γυναικών.

Δυνατή παρουσία του οργανισμού WIFT στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ΓΕΦΥΡΕΣ

Δυνατή παρουσία του οργανισμού WIFT στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσπυ ΓΕΦΥΡΕΣ
Δυνατή παρουσία του οργανισμού WIFT στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσπυ ΓΕΦΥΡΕΣ

Το Βραβείο WIFT GR θα απονεμηθεί στη κατηγορία ταινιών τεκμηρίωσης μεγάλου μήκους γυναικών σκηνοθετριών  από τριμελή επιτροπή που απαρτίζεται από τις Κατερίνα Ευαγγελάκου, σκηνοθέτρια, Σοφία Καϊτατζή-Γουίτλοκ, καθηγήτρια και Πέτρα Τερζή, σκηνοθέτρια & διευθύντρια του φεστιβάλ

Στις παράλληλες εκδηλώσεις σημειώστε:

Α) Inspire-TV® #LiveTalks – BRIDGES 2020 MEET & GREET – Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, 20:00
Masterclass: “Η Ιδέα σου είναι για το θέατρο ή γίνεται ταινία;” με την Αγάθη Δαρλάση, σύμβουλο σεναρίου και storytelling, σκηνοθέτρια και σεναριογράφο και τον Ιωάννη Τσεχελίδη, βραβευμένο θεατρικό συγγραφέα, αναλυτή σεναρίων στο Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ.
https://web.facebook.com/events/777712072781360

Β) Inspire-TV® #LiveTalks – BRIDGES 2020 MEET & GREET WIFT – Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, 20:00 –
Στρογγυλό τραπέζι με την Helene Granqvist, Πρόεδρο του Διεθνούς Οργανισμού WIFTI “Γυναίκες στο Κινηματογράφο και στη Τηλεόραση”, την Πρόεδρο WIFT GR στην Ελλάδα, ακαδημαϊκό Ρέα Βαλντέν και την Πρόεδρο WIFT CY στην Κύπρο, σκηνοθέτρια και παραγωγό Πέτρα Τερζή.

https://www.facebook.com/events/685002475536968/

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο www.bridgesfest.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.