Εύκολη και γρήγορη συνταγή για λαζάνια με κιμά στο φούρνο

Είναι από τα φαγητά που όταν το τρως το απολαμβάνεις μέχρι και την τελευταία μπουκιά. Τα λαζάνια με κιμά στον φούρνο μπορεί να φαίνεται δύσκολη συνταγή εγώ όμως σας παρουσιάζω μία πιο εύκολη και πιο γρήγορη!

Υλικά

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 πακέτο λαζάνια
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 κλωναράκια θυμάρι (ή 1 κ.γ θυμάρι τριμμένο)
1 μικρή χάρτινη συσκευασία ντοματοχυμό
2 κ.σ. μαργαρίνη

1 κ.γ. πάπρικα
ελαιόλαδο
Τυρί που λιώνει

Εκτέλεση

Βράζετε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά με το σκόρδο και σωτάρετε.

Ρίχνετε την πιπεριά, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, τις ντομάτες, το ντοματοχυμό, ένα με δυο ποτήρια νερό και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, για 15 περίπου λεπτά.

Αλείφετε με τη μαργαρίνη το πυρέξ

Στρώνετε λαζάνια σε όλη την επιφάνεια, ρίχνετε μια στρώση κιμά και μετά τυρί. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία.

Στο τέλος, πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί και ψήνετε για 45 περίπου λεπτά. Μέχρι, δηλαδή, να ροδοκοκκινίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.