«Γαστρονομία και Ψυχική Υγεία»: Ο όμιλος της UΝESCΟ Πειραιώς και Νήσων σας προσκαλούν σε ένα διήμερο συνέδριο

Τι μπορεί να κρύβεται μέσα σε μια φωλιά μελιτζάνας; Υλικά ;; Ή … η αγάπη ενός Chef.. Η φαντασία, η επιμονή, η επιθυμία για δημιουργία…

Τι μπορεί να κρύβεται στην Ψυχή ενός Ανθρώπου.. Η Αγάπη,, η Φαντασία.. Η Επιμονή.. Η Επιθυμία για Δημιουργία. .

Μπορεί η Ψυχή να είναι ένα πιάτο Michelin;;Μπορεί οι 7 μέρες της δημιουργίας να μας πρόσφεραν έναν κόσμο που γευόμαστε εμείς;;

Η γαστρονομία και η ψυχολογία της κουζίνας. Ο νόμος της γαστέρας μήπως είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή βιολογική ανάγκη;; Είμαστε τελικά αυτό του τρώμε ή αυτό που νιώθουμε;; η τροφή είναι απόλαυση ή φάρμακο;;

Σεφ, Διατροφολόγοι, Βοτανολόγοι, Ιατροί, Ψυχολόγοι και Ειδικοί Υγείας θα προσεγγίσουν το θέμα της διατροφής συνδυάζοντας το με την καθολική υγεία. Εστιάζοντας στα οφέλη της διατροφής στην Ψυχική Υγεία όπου είναι και η βάση μιας καλής σωματικής Υγείας.

Η διημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2109. Η διαμονή των συνέδρων θα είναι στο ξενοδοχείο Lucy στην Χαλκίδα, και το συνέδριο θα διεξαχθεί στον συνεδριακό χώρο του Μουσείου Σκαρίμπα και στο «Κόκκινο Σπίτι».

Η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας (ΨΥΧ.Υ.) του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων αντιλαμβανόμενη την ανάγκη των συνανθρώπων μας για ψυχική υγεία, πρόοδο και ευήμερη ζωή συνεχίζει τις δράσεις της και εκτός συνόρων Αττικής. Δράσεις που συγκαταλέγονται στην εκστρατεία της Διεύθυνσης : «Ημέρες Υγείας ανά την Ελλάδα». Αφενός η δύσκολη οικονομική συγκυρία κι αφετέρου τα προσωπικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως άνθρωποι δυσχεραίνουν την επίτευξη της πολυπόθητης ευτυχίας. Για αυτό η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας θέτοντας ως σκοπό να τονώσει το ηθικό και την ψυχολογία των συνανθρώπων μας, ώστε ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί ως σύνολο να ευημερούμε, να προοδεύουμε, να ευτυχούμε διασφαλίζοντας το πολυτιμότερο αγαθό.. την καθολική ΥΓΕΙΑ! Από την θεωρία στην πράξη λοιπόν… Απευθυνόμενοι σε όλο τον κόσμο με ελεύθερη είσοδο ..

Στοχεύουμε στην ουσιαστική ενημέρωση του πληθυσμού, με αποδοτική τεκμηρίωση και πρακτικές προτάσεις. Το όραμα της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για αυτή την χρονιά του ακαδημαϊκού έτους 2019 – 2020, τιτλοφορείται από μια φράση του Βασιλιά Φίλιππου Β΄ της Μακεδονίας : «Μέμνησο ότι Άνθρωπος εί». (Να θυμάσαι ότι είσαι Άνθρωπος).

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος
του ομίλου για την
UNESCO Πειραιώς και Νήσων και
Πρόεδρος του
INTERNATIONAL ACTION ART
Ιωάννης Μαρωνίτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.