Γιάννης Μιχαλέλης: Ο γνωστός hairstylist και makeup artist δίνει συμβουλές στις γυναίκες που θέλουν να βάψουν τα μαλλιά τους στο σπίτι

Το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν οι περισσότεροι με το που αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης, είναι να επισκεφθούν το κομμωτήριό τους, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB για το STAR. Συγκεκριμένα το 35% των πολιτών το έχει πρώτο στη λίστα με τους κομμωτές να έχουν από τώρα λίστα αναμονής των πελατών τους! Εγώ ζήτησα από τον αγαπημένο μου hairstylist-makeup artist, Γιάννη Μιχαλέλη, στον οποίον εμπιστεύομαι το χρώμα των μαλλιών μου, να μου απαντήσει στις πιο συχνές απορίες που έχουν οι γυναίκες αλλά και να μου εξηγήσει τι κίνδυνοι κρύβονται απ΄την προσπάθεια των γυναικών να βάψουν μόνες τους τα μαλλιά τους στο σπίτι.

Γιάννης Μιχαλέλης: Ο γνωστός hairstylist και makeup artist δίνει συμβουλές στις γυναίκες που θέλουν να βάψουν τα μαλλιά τους στο σπίτι

Μαρκέλλα Σαράιχα-Γιάννης Μιχαλέλης
Μαρκέλλα Σαράιχα-Γιάννης Μιχαλέλης

Γιάννη μου είσαι από τους πιο πετυχημένους hairstylist και make up artist, με χώρο στο κέντρο της Αθήνας όπου οι γυναίκες από κάθε χώρο, έχουν εμπιστευτεί τα μαλλιά τους σε σένα. Εδώ λοιπόν κι ένα μήνα που βρισκόμαστε στην καραντίνα, πολλές από μας, θέλουν να βάψουν τα μαλλιά τους μόνες τους. Αρχικά ποια είναι η γνώμη σου για κάτι τόσο τολμηρό!

Καλησπέρα Μαρκέλλα μου ευχαριστώ για την φιλοξενία σου και για το ενδιαφέρον σου η αλήθεια είναι ότι είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση που δεν έχουμε ξαναζήσει και ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλές καταστάσεις απεγνωσμένων γυναικών που η αλήθεια είναι ότι εν μέρει τις καταλαβαίνω. Από την άλλη μακάρι να ήταν τόσο απλό να βάψει κάποιος τα μαλλιά του μόνος του. Πρώτα απ’ όλα πως θα γίνει διάγνωση αν δεν δω την  περίπτωση. Κάθε φορά που έρχεστε έχετε  μία διαφορετική ανάγκη. Είτε γιατί είχε πολύ ανοιχτό σκουρηνετο  η  ένα πολύ όξινο σαμπουάν με πολύ ζεστό νερό και τα μαλλιά σου πορτοκαλίσαν. Ξεθώριασαν περισσότερο. Είτε γιατί και τα σκουρύναμε λίγο περισσότερο την προηγούμενη φορά κι αυτή τη φορά δεν τα θέλεις τόσο σκούρα και θέλεις να τα κάνεις πιο ζωντανά. Κάθε φορά η ανάγκη σου είναι διαφορετική οπότε και τα χρωστικά που επιλέγουμε να βάλουμε στην εκάστοτε ρίζα είναι διαφορετικά τα προϊόντα μας είναι αμιγώς επαγγελματικά και κατασκευασμένα έτσι ώστε να μπορεί ένας έμπειρος τεχνίτης να τα χρησιμοποιήσει. Δεν διατίθεται στο εμπόριο και αυτά που διατίθενται αν δεν ξέρεις να τα χρησιμοποιήσεις σωστά το αποτέλεσμα θα είναι άλλο, είτε γιατί χρησιμοποίησες περισσότερο οξυζενέ και τα χρωστικά αραίωσαν, είτε χρησιμοποίησες λιγότερο οξυζενέ και τα χρωστικά μπούκωσαν το μαλλί και το χρώμα φαίνεται πιο σκούρο, είτε γιατί άφησες λίγο παραπάνω χρόνο την βαφή και το χρώμα ξάνοιξέ περισσότερο και όλες αυτές οι λεπτομέρειες που πραγματικά αν καθόμουν να  στις εξηγήσω στο τέλος θα σε έπιανε κρίση πανικού! (χαμογελάει) 

Οι ειδικοί όπως εσύ, φροντίζουν η κάθε γυναίκα εκτός από ένα ωραίο χρώμα να έχει και την ανάλογη ποιότητα στα μαλλιά της. Τι κινδύνους κρύβει η πρωτοβουλία να βάψει μόνη της τα μαλλιά της στο σπίτι.

Εξαρτάται την βαφή και τον οξυζενέ που χρησιμοποιεί. Θέλει πολύ προσοχή ιδιαιτέρως σε περιπτώσεις που είναι τριαντάρια- σαραντάρια οξυζενέ η αλλοίωση της ποιότητας θα είναι μεγαλύτερη. Όπως και το γεγονός ότι αυτό που περνάς στη ρίζα. απαγορεύεται να περαστεί στις άκρες, δεν έχουν την ίδια ανάγκη. 

Γιάννης Μιχαλέλης
Γιάννης Μιχαλέλης

Οι ξανθές κυρίως αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ρίζα για αυτό και θα ήθελα από σένα να μοιραστείς μερικά tips προκειμένου η ρίζα να καμουφλαριστεί! 

Βρισκόμαστε σε μία εποχή που ακόμα και οι ξανθές μπορούν να βάλουν σπρέι καμουφλάζ της ρίζας για να μπορούν να ξεγελάσουν λίγο τη “μαυρίλα”. Καλό θα ήταν να το βλέπουμε περισσότερο σαν μία εποχή αποτοξίνωσης. Τόσο δύσκολο είναι να κάνετε λίγο υπομονή;

Το επάγγελμά σου έχει να κάνει κυρίως με γυναίκες, τόσο με το κομμάτι των μαλλιών όσο και με το κομμάτι του μακιγιάζ. Αυτές τις μέρες που είμαστε μέσα στο σπίτι, τι συμβουλές θα έδινες στις γυναίκες ώστε να ανέβει και η διάθεσή τους; (πχ να χτενιζόμαστε, να περιποιούμαστε τα μαλλιά με μάσκες,να βαφόμαστε κτλ) 

Καλό είναι να μη χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας να είναι ευκαιρία να κάνουμε πολλές θεραπείες για τα μαλλιά να τ’ αφήσουμε λίγο να ξεκουραστούν. Χρησιμοποιήστε κάποιες έξυπνες ιδέες, κάποια σπρέι όπως είπαμε παραπάνω, σηκωθείτε ντυθείτε καντε το make up σαν να πηγαίνετε στη δουλειά σας είναι σημαντικό να νιώθετε περιποιημένες και όμορφες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα κομμωτήρια θα είναι από τα πρώτα που θα ανοίξουν κάτω από συγκεκριμένους κανόνες. Να φανταστώ ότι ήδη έχεις λίστα από πελάτισσες που θέλουν να έρθουν! 

Πραγματικά τα μηνύματα είναι πολλά. Υπάρχουν γυναίκες που θέλουν να είναι πρώτες χωρίς να ξέρουν ποια μέρα θα ανοίξουμε. Καλό θα είναι να μάθουμε την ακριβή ημερομηνία και από κει και πέρα το τηλέφωνό μας, ήδη το έχουμε κάνει εκτροπή στα κινητά μας για να κλείσουμε τα ραντεβού. Γιατί πρέπει να έχουμε μάθει και τις προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρήσουμε. Τόσο εμείς όσο και οι πελάτες μας.

Γιάννης Μιχαλέλης
Γιάννης Μιχαλέλης

Πόσο δύσκολο είναι για σένα, όταν έρθει μία γυναίκα η οποία έχει βάψει τα μαλλιά της μόνη της, να την επαναφέρεις στο αρχικό χρώμα που είχε. 

Εξαρτάται από τις βαφές που χρησιμοποίησα και την δυνατότητα χρωστικής αυτών. Συνήθως το προϊόντα από το σουπερμάρκετ έχουν πολύ έντονη χρωστική, άλλο δείχνει και άλλο βγαίνει, δύσκολα φεύγουν γιατί είναι κατασκευασμένα όχι για λεπτομέρεια αλλά για μαζικό πέρασμα. Είναι ο χειρότερος μας εχθρός όπως και αυτές από τα φαρμακεία, ενώ ξεθωριάζουν γρήγορα και το χρώμα δεν το κρατάνε.  Είναι δύσκολο να φύγει ολοκληρωτικά πάνω από την τρίχα  με φυσικά προϊόντα και έχουν έντονα χημικά που κάνουν κακό στην υγεία της τρίχας.

Το μήνυμά σου για την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε

Εύχομαι να τελειώσουν όλα αυτά και να έχουμε της λιγότερες απώλειες. Είναι μια καλή ευκαιρία να εκτιμήσουμε τα αυτονόητα και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Σε ευχαριστώ και πάλι.

Mihalelis Studio

Ακαδημίας 32

210 2793986

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.