Θα σας πω την αλήθεια μου. Ποτέ μα ποτέ δεν μου άρεσε να βάφομαι πολύ στην προσωπική μου ζωή. Μάλιστα όταν ακόμη εργαζόμουν στην τηλεόραση εντύπωση προκαλούσε το γεγονός ότι δεν ήθελα να βάζω μάσκαρα κάτι που οι make up artists θεωρούσαν αδιανόητο. Όσο πλησιάζουμε στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς γυναίκες κάθε ηλικίας προμηθεύονται με τις ανάλογες μάσκαρες για να κάνουν το βλέμμα τους πιο ελκυστικό ενώ οι περισσότερες πλέον τοποθετούν εξτέ βλεφαρίδες. Η πρώτη φορά που έβαλα ήταν πριν λίγους μήνες, για την ακρίβεια πριν ξεκινήσω τα ταξίδια μου το καλοκαίρι. Η αγαπημένη μου make up artist Έλενα Δερμετζόγλου, αφού μου είχε κάνει δώρο το νεσεσέρ των διακοπών, ήρθε στο σπίτι μου και μου τοποθέτησε βλεφαρίδες γιατί ήξερε ότι θα τις χρειαζόμουν! Κι είχε δίκιο. Από τότε λοιπόν, τρεις φορές την εμπιστεύτηκα και μάλιστα η μία ήταν πριν λίγες ημέρες ώστε ο καινούριος χρόνος να με βρει λαμπερή με σαγηνευτικό βλέμμα.
Διαβάστε επίσης: Η γνωστή make up artist Έλενα Δερμετζόγλου δείχνει στο travelgirl.gr το μακιγιάζ του ρεβεγιόν!
Τοποθέτηση βλεφαρίδων βήμα βήμα
Αφού ξάπλωσα στον καναπέ, φέραμε και το κατάλληλο φως, η Έλενα ξεκίνησε τη διαδικασία βάζοντας κάτω από τα μάτια ταινία. Σε αυτο το σημείο θέλω να πω ότι η τοποθέτηση των βλεφαρίδων διαρκεί περίπου μία ώρα.
Εμείς όμως επειδή δε βάλαμε πολλές, κάναμε λιγότερη. Όση ώρα λοιπόν είχα κλειστα τα μάτια ρωτούσα την Έλενα διάφορες απορίες που είχα και νομίζω ότι τις έχετε κι εσείς προτού πάρετε την απόφαση αυτή.
Το κάθε μάτι θέλει και την ανάλογη βλεφαρίδα;
“Δεν έχει να κάνει με το σχήμα των ματιών έχει να κάνει με το αποτέλεσμα που θέλει η καθεμία. Αν θέλει δηλαδή ένταση για παράδειγμα. Αν έχει αμυγδαλωτά μάτια μπορούμε να βάλουμε ό,τι θέλουμε, γιατί δίνουμε απλά έναν όγκο. Σε ένα καθοδικό μάτι μπορούμε να βάλουμε εξωτερικά ελαφρώς για να έχει περισσότερη ένταση για να το σηκώσει, όπως κάναμε με το δικό σου. Βάζουμε δηλαδή πιο μακριές και πιο χοντρές εξωτερικά. Αν μία γυναίκα θέλει να κάνει πιο γατίσιο μάτι, τότε δίνουμε ένταση στο εξωτερικό. Προσπαθούμε να δώσουμε μήκος και πάχος περισσότερο εκεί. Αλλα ουσιαστικά το εξτένσιον είναι μία διαδικασία που την κάνει μία γυναίκα για να αποφύγει τη μάσκαρα γιατί δίνει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Δηλαδή τονίζει τις βλεφαρίδες, τις πληθαίνει, τις χοντραίνει, οπότε τη μάσκαρα σαν προιόν την ξεχνάμε”.
Όση ώρα λοιπόν μιλούσαμε η Ελενα τελείωνε την τοποθέτηση και ιδού το αποτέλεσμα!
Ανανέωση και φροντίδα εξτέ βλεφαρίδων
“Όταν δεν βάζει μάσκαρα δε χρειάζεται να κάνει ντεμακιγιάζ επομένως έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Αν κάνει ντεμακιγιάζ δεν πρέπει να έχει κάτι με λάδι μέσα γιατί είναι το αφαιρετικό της κόλλας. Γενικότερα όσο τις προσέχουμε έχουμε και μεγαλύτερη διάρκεια. Μπορεί μία γυναίκα να χρειαστεί να κάνει ανανέωση τη δεύτερη εβδομάδα, αλλά υπάρχουν και γυναίκες που κάνουν στον έναν μήνα”.
Η συντήρηση γίνεται συνήθως την 4η εβδομάδα σε μία φυσιολογική φθορά, μου λέει η Έλενα όσο πλησιάζουμε προς το τέλος! “Εγώ συνήθως στους 6 μήνες λέω σε όλες τις πελάτισσές μου να τις αφαιρέσουν εντελώς, να μείνουν μία εβδομάδα χωρίς. Αμα γίνεται σωστά η αφαίρεση και η διαδικασία δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καταστραφούν οι δικές τους βλεφαρίδες. Πολύς κόσμος στρέφεται στις πιο φθηνές επιλογές και δεν είναι πάντα η σωστή κόλλα ούτε η σωστή τρίχα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στο μάτι. Το πιο απλό είναι μία αλλεργία στο μάτι. Θέλει μεγάλη προσοχή”.
Έλενα Δερμετζόγλου
facebook: https://www.facebook.com/elena.dermentzoglou