Καλοκαιρινή συνταγή! Αυγά με σάλτσα ντομάτας

Τα καλοκαιρινά φαγητά είναι τα αγαπημένα μου. Εγώ που λατρεύω και τα αυγά θα σου παρουσιάσω μια υπέροχη συνταγή για αυγά με ντομάτα. Για 4 μερίδες, θα χρειαστειτε τα εξής υλικά:

4 κουτ.σούπας  πελτέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
6 αυγά (ανάλογα με την όρεξη)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ. γ. ζάχαρη
2 κ. γ.κοφτά γλυκιά ή καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο

1 κ. γ ρίγανη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέριφρεσκοτριμμένο

Αν θέλετε να κάνετε το φαγητό σας πικάντικο έχετε στα υλικά σας και 2 κ.γ. καυτερή πάπρικα. Αλλιώς, αρκεστείτε στην ίδια ποσότητα γλυκιάς πάπρικας.

Τρόπος Εκτέλεσης

Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνετε τον πελτέ, την πάπρικα και το σκόρδο. Σβήνετε με ¾ φλιτζανιού νερό, αλατίζετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε την σάλτσα σκεπασμένη να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το νερό, περίπου 10 λεπτά.

Σπάτε τα αβγά, τα αλατίζετε και σκεπάζετε με καπάκι. Προσέξτε να κατεβάσετε από τη φωτιά το τηγάνι μόλις στερεοπιηθεί το ασπράδι, αλλά να ΜΗ σας σπάσει ο κρόκος, αντίθετα να μείνει μελάτος.

Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό και τα τρώτε αμέσως, ζεστά ζεστά, και με ζουμερό τον κρόκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.