Καλοκαιρινή συνταγή για τέλειο ψαράκι με σπανάκι!

Ένα λαχταριστό πιάτο με φιλετό ψαριού, σπανάκι και μυρωδικά! Τι καλύτερο αυτήν την εποχή! Εγώ σου έχω την πιο ωραία συνταγή που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

ΥΛΙΚΑ
• 4 ατομικές φέτες ψαριού (συναγρίδα, σφυρίδα, φαγκρί)
• 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

• 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι (το χυμό)
• 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
• αλάτι
• πιπέρι
• 2-3 φύλλα δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε και πλένετε τις φέτες του ψαριού, τις οποίες στη συνέχεια βάζετε σε ταψάκι και τις περιχύνετε με το κρασί.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε για λίγο τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνετε λίγο πιπέρι, το σπανάκι, τις ντομάτες, το μισό βασιλικό και τη δάφνη και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
3. Στρώνετε τα λαχανικά σε ανάλογο ταψάκι και τοποθετείτε το ψάρι από πάνω.
4. Ραντίζετε με το χυμό λεμονιού, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βασιλικό, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε το φαγητό στους 180°C για 30′ ακόμη.
5. Σερβίρετε το φαγητό όσο είναι ζεστό σε ατομικά πιάτα ή σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.