Καλοκαιρινή συνταγή: Νησιώτικη μακαρονάδα του ψαρά

Οι μακαρονάδες είναι η αδυναμία μου. Και νομίζω όχι μόνο δική μου! Τι καλύτερο από το να μαγειρέψεις σπίτι μία μακαρονάδα του ψαρά και να καλέσεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους να την απολαύσετε παρέα. Εγώ σήμερα θα σου παρουσιάσω μία συνταγή που πρέπει να την ακολουθήσεις κατά βήμα και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει με το παραπάνω!

Μακαρονάδα του Ψαρά (φωτο: argiro.gr)

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό καλαμάρια θράψαλα
  • 250 γραμ. μύδια καθαρισμένα
  • 250-300 γραμ. χταπόδι
  • 250 γραμ. σουπιά
  • 15 μύδια με κέλυφος
  • 10 γαρίδες μέτριες
  • 2 πιπεριες της αρεσκείας σας
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσο μαιντανό
  • 2 κ.σ. ντομάτα πάστα
  • 2/3 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  • 3/4 κιλού μακαρόνια της αρεσκείας σας
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλάτι, πιπέρι και 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
Μακαρονάδα του Ψαρά (φωτο: ArtTable)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τα καλαμάρια το χταπόδι και την σουπιά σε μικρά κομμάτια.
  2. Τσιγαρίζουμε σε λάδι το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον μαϊντανό.
  3. Ρίχνουμε τα θράψαλα, το χταπόδι, τις σουπιές να τσιγαριστούν και τα σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτα, βάζουμε τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό.
  5. Τα αφήνουμε να βράσουν και να πιούν τα νερά τους για 45 λεπτά.
  6. Πρίν σβήσουμε την σάλτσα βάζουμε ολα τα μύδια καθαρισμένα, τα μύδια με κέλυφος, τις γαρίδες, για 5 λεπτά να πάρουν μία βράση, να φροντίσουμε να μήν στεγνώσει η σάλτσα γιατί εκεί θα βάλουμε τα μακαρόνια.
  7. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια τα οποια θα πρέπει να μην τα βράσουμε πολύ, γιατί μετα θα τα ρίξουμε στην σάλτσα με ολα τα θαλασσινά.
  8. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρουμε είτε σε πιατέλα είτε σε ατομικό πιάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.