Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις σχετικά με τη φροντίδα αδέσποτων από τον Νίκο Χαρδαλιά

Πολλοί από μας ταΐζουμε τα αδέσποτα της γειτονιάς μας. Έτσι λοιπόν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην απογευματινή ενημέρωση της Τετάρτης, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την φροντίδα ζώων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου για άσκοπη μετακίνηση και κυκλοφορία.

Κορωνοϊός: Διευκρινίσεις σχετικά με τη φροντίδα αδέσποτων από τον Νίκο Χαρδαλιά

Φωτογραφία: Μαρκέλλα Σαράιχα
Φωτογραφία: Μαρκέλλα Σαράιχα

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στην περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας του, είπε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης. «Όσοι φροντίζουν ζώα εκτός των ορίων του δήμου τους πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονται τα ζώα, προκειμένου να αναλάβουν τη σίτισή τους μέχρι την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας», ανέφερε ο υφυπουργός.

«Απαιτείται να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο και κυρίως σε άλλες περιοχές, για να περιορίσουμε τη διασπορά», τόνισε.

Τώρα όσον αφορά στην φροντίδα των αδέσποτων εντός του ορίου του δήμου τους, θα υπάρξει νέα βεβαίωση μετακίνησης. «Ήδη είμαστε σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρξει δυνατότητα βεβαίωσης μετακίνησης από την ιστοσελίδα της για όσους έχουν αναλάβει τη φροντίδα αδέσποτων. Το αρμόδιο γραφείο του κάθε δήμου έχει την ευθύνη πιστοποίησής της. Στη βεβαίωση θα πρέπει να αναφέρεται το σημείο που βρίσκονται τα ζώα, τις ημέρες, τις ώρες του ταΐσματος και η διάρκεια, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στο ίδιο θέμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι η βεβαίωση κατ’ εξαίρεσης μετακίνηση για την επίσκεψη σε γιατρό ισχύει και για τον κτηνίατρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.