La Bodega Roja: Δοκιμάσαμε το καλύτερο μεξικάνικο φαγητό της Αθήνας!

Πάντα μου άρεσε να δοκιμάζω φαγητά από τη διεθνή κουζίνα.  Όταν έμαθα ότι ο Δημήτρης Παππάς και η ομάδα του, άνοιξαν το La Bodega Roja, μεξικάνικο εστιατόριο στη Γλυφάδα, ενθουσιάστηκα! Χωρίς καν να ρωτήσω εντυπώσεις από φίλους και φίλες μου, πήγα και το επισκέφθηκα με την παιδική μου φίλη, Βαλεντίνη Καραμπουρνιώτη και τον σύζυγό της, Ορέστη Νικολαίδη (οι εξαιρετικές φωτογραφίες που θα δείτε είναι από το κινητό του) που μόλις είχαν έρθει στην Αθήνα και ήθελαν να φάνε κάτι ιδιαίτερο. Βρήκαμε parking μπροστά στο μαγαζί χωρίς να δυσκολευτούμε καθόλου. Ο χώρος με το που έμπαινες μέσα ήταν πολύ ωραία διακοσμημένος και σε κέρδιζε από την πρώτη στιγμή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με το που καθίσαμε, μας πλησίασε η σερβιτόρα η οποία με το χαμόγελο στα χείλη μας έδωσε τους καταλόγους. Δεν ήξερες τι να πρωτοδιαλέξεις. Ξεκινήσαμε με το πρώτο welcome πιάτο και αμέσως προχωρήσαμε στο επόμενο.

Το Buratta con πρέπει οπωσδήποτε να το παραγγείλεις. Είναι ένα πιάτο με μπουράτα, μάνγκο, τσια, βασιλικό.

Τα πιάτα κατέφθαναν πολύ γρήγορα μιας και το service στο συγκεκριμένο μαγαζί ήταν άψογο. Το open burrito manchamanteles ήταν μπολονέζ με  κίμτσι, τσένταρ, μαύρα φασόλια και ρύζι ατμού.

Ζητήσαμε μία σαλάτα και μας πρότειναν να φάμε την ensalada verde. Ήταν μία πράσινη σαλάτα με τοματίγιος, βαλεριάνα, αβοκάντο, κινόα, πράσινη σάλτσα με κόλιανδρο και ξύδι (συν κοτόπουλο ή γαρίδες).

Το ωραιότερο πιάτο ήρθε στο τέλος, κατά τη γνώμη μου. Το tacos al pastor or quesadillas ήταν εκπληκτικό. Πρόκειται για χειροποίητα τάκος, με φρέσκο τυρί, ξεψαχνισμένο κρέας, κόλιανδρο, picode gallo, αβοκάντο και πιπεριά άντσο.

Ο Δημήτρης Κατριβέσης έχει την επιμέλεια της κουζίνας και το ένα πιάτο είναι καλύτερο από το άλλο. Ζήτησα να μιλήσω με την chef de cuisine, Γεωργία Αρετόγλου που έδωσε τις δικές της προτάσεις για το τι μπορεί να παραγγείλει κάποιος που πηγαίνει για πρώτη φορά να δοκιμάσει μεξικάνικο-αργεντίνικο φαγητό. «Θα του πρότεινα οπωσδήποτε την ensalada verde που είναι μία πράσινη σαλάτα με υλικά που είναι και γνωστά και ιδιαίτερα, όπως είναι ο κάκτος που χρησιμοποιούμε μέσα, τα ceviche με λαυράκι και με τόνο, το tiradito που έχει κάποια φιλέτα ψαριού, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, κινόα κι είναι επίσης ένα πολύ ωραίο πιάτο. Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσει tacos, burritos για να καταλάβει την μεξικάνικη κουζίνα μας, τα οποία είναι με μοσχάρι, με χοιρινό, με κιμά κίμτσι, κι από κει και πέρα πάμε στα κυρίως πιάτα. Πρέπει να δοκιμάσει οπωσδήποτε την carnea asada που είναι η μπριζόλα μας ανάλογα με το ψήσιμο που θέλει ο καθένας μας, μπορεί να φάει το πολύ λεπτό φιλέτο μας,αλλά και τα τσουράσκος«.  

La Bodega Roja, Αρτέμιδος 3, Γλυφάδα (Μεξικάνικο φαγητό σε επιμέλεια του Δημήτρη Κατριβέση)

Τηλ. 210 8941507

Δευτέρα κλειστά

Φωτό: Ορέστης Νικολαίδης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.