«Μαμαδίστικο» γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα!

Τα γλυκά ψυγείου έχουν την τιμητική τους και το φθινόπωρο. Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα με  πορτοκαλάδα.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου γιώτης το μεγάλο (εκείνο που βράζει)
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τάπερ ή πιρεξ, βάζω μία στρώση πτι μπερ αφού τα έχω βουτήξει λίγο στο γάλα.
  2. Σε κατσαρολάκι βάζω τη μισή ποσότητα της κρέμας γιώτης + 1 ποτήρι ζάχαρη + 3 ποτήρια γάλα και το βράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει.
  3. Ρίχνω το μίγμα πάνω στα πτι-μπερ & βάζω άλλη μία στρώση μπισκότα.
  4. Σε κατσαρολάκι βάζω την υπόλοιπη κρέμα γιώτης και 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 ποτήρια πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό. Τα βράζω σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και το ρίχνω πάνω από τα μπισκότα.
  5. Αφού κρυώσει το γλυκό το τοποθετώ στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *