O Iωάννης Παντελίδης μας φτιάχνει παγωτό βανίλια!

Αρκετοί από σας που αγαπάτε τη βανίλια μου ζητήσατε να ανεβάσω μία συνταγή για παγωτό με αυτή τη γεύση. Ο Ιωάννης Παντελίδης μας έχει την καλύτερη και μας την παρουσιάζει.

Υλικά:
2-3 καψουλάκια βανιλίνης
350ml γάλα φρέσκο
250ml κρέμα γάλακτος
5 κρόκους αβγών
½ φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ με τον αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί το μίγμα (χωρίς να πάρει βράση), το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς.
Ύστερα το ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και τη τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα, χωρίς να πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν δοκιμάσουμε τη κρέμα, πρέπει να στέκεται στην ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού. Αποσύρουμε τη κρέμα από τη φωτιά, τη μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν την αφήσουμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.
Αν έχουμε παγωτομηχανή, δουλεύουμε εκεί το παγωτό και, όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε στην κατάψυξη. Διαφορετικά το βάζουμε κατευθείαν στην κατάψυξη μέσα σε μεταλλικό σκεύος με καπάκι για περίπου 6 ώρες, ανακατεύοντάς το ενδιάμεσα με ένα πιρούνι για να μην πιάσει πάγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.