Παραδοσιακός καγιανάς (στραπατσάδα) με 5 υλικά!

Ένα από τα πιο εύκολα και καλοκαιρινά φαγητά είναι ο καγιανάς ή στραπατσάδα. Επειδή είναι Σαββατοκύριακο και οι περισσότεροι από μας βαριόμαστε να μπούμε στην κουζίνα και να καθίσουμε πολλή ώρα να μαγειρέψουμε, σου προτείνω να φτιάξεις καγιανά χρησιμοποιώντας 5 υλικά! Είναι πεντανόστιμος και θα αν έχεις και καλεσμένους θα ξετρελαθούν με τη γεύση του. Δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις βήμα βήμα την συνταγή μας.

Φωτο: tampouloukia.gr

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 2 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
Φωτο: Kathimerini

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, ίσα να σκεπάσει τον πάτο και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Εντωμεταξύ πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις χύνουμε στο τηγάνι.
  2. Σιγοβράζουμε μέχρι να πιουν το ζουμί τους, ανακατεύοντας που και που να μην μας κολλήσουν.
  3. Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αβγά, βάζοντας αλάτι και πιπέρι στο μίγμα.
  4. Όταν οι ντομάτες πιουν τα υγρά τους ρίχνετε τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν με την ντομάτα και σφίξουν, ανάλογα με την όρεξή  σας.
  5. Σερβίρετε σε πιατέλα ή ξεχωριστά πιάτα με ψωμί και φέτα και καλή σας όρεξη!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.