Πηλιορείτικη συνταγή: Χόρτα με αυγά

Κάθε περιοχή στην Ελλάδα έχει τις δικές παραδοσιακές συνταγές. Κατά τη διαμονή μας στο Πήλιο, εκτός από το σπετζοφάι, φάγαμε και τα χόρτα με αυγά. Ζητήσαμε από τους ντόπιους την συνταγή και μας την έδωσαν κατευθείαν. Είναι πολύ εύκολη και σας προτείνουμε να την ακολουθήσετε βήμα βήμα για να φάτε ένα από τα ωραιότερα παραδοσιακά τους πιάτα.

Φωτο: Lesvoskitchen

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1/2 κιλό σέσκουλα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 8 αυγά
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
Φωτο: TechNews

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τσιγαρίζουμε στο λάδι όλα τα κρεμμύδια.
  2. Αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε τα χόρτα να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε το νεράκι και μόλις σωθεί ρίχνουμε ενα-ενα τα αυγά να ψηθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *