Ριζότο με καλοκαιρινά λαχανικά! Μία συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις

Το καλοκαίρι έχει υπέροχες γεύσεις και φυσικά τι καλύτερο από το να φτιάξεις ένα φαγητό με λαχανικά! Η παρακάτω συνταγή είναι από τις αγαπημένες μου.

ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κολοκυθάκια σε φέτες
1 μελιτζάνα σε κύβους

1 πράσινη, κόκκινη και κίτρινη πιπεριά σε κύβους
3 – 4 μανιτάρια σε φέτες
1 κούπα ρύζι
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
2 – 3 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου ή νερό
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε και το ρύζι και σοτάρετε ακόμη λίγο. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μισή κούπα ζεστό ζωμό. Ανακατεύετε και αφού απορροφηθεί προσθέτετε κι άλλο κοκ μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (στο εσωτερικό πρέπει να κρατάει ελάχιστα)
Κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.