Συνταγή express: Σοκολατένια σπιτικά ποπ κορν!

Τα ποπ κορν είναι η συντροφιά μας όταν βλέπουμε ταινία στο σινεμά ή στο dvd. Εμείς σήμερα σας προτείνουμε να τα φτιάξετε…σοκολατένια!

ΥΛΙΚΑ:

80 γρ. Καλαμπόκι για ποπ-κορν
Βούτυρο
300 γρ. Λευκή σοκολάτα λιωμένη
500 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Σταγόνες από 2 διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ψήνουμε τα πόπ κόρν σε λίγο βούτυρο ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν τα ποπ-κορν είναι έτοιμα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ το οποίο τοποθετούμε πάνω σε παγάκια με λίγο νερό. Για να αποφύγουμε να πέσει το νερό μέσα στα ποπ-κορν, σκεπάζουμε τα παγάκια με μία μεμβράνη.
Ρίχνουμε το 1/3 της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα έως ότου η κουβερτούρα να αρχίσει να παγώνει στα τοιχώματα και στα ποπ-κορν. Συνεχίζουμε με τη μισή από την υπόλοιπη κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς έτσι ώστε η κουβερτούρα να παγώνει αλλά να μην δημιουργείται μία μάζα και τα ποπ-κορν να ξεχωρίζουν. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Βουτάμε τα σοκολατένια ποπ-κορν στις χρωματιστές ζάχαρες.
Για το ζαχαρένιο τελείωμα: Χωρίζουμε τη ζάχαρη σε δύο ίσα μέρη, ρίχνουμε στο κάθε ένα σταγόνες από το κάθε χρώμα και την τρίβουμε με τις παλάμες μας μέχρι να χρωματιστεί όλη η ποσότητα της ζάχαρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *