Συνταγή για αυθεντική κερκυραϊκή παστιτσάδα από την κυρά-Ζωή

H Κέρκυρα φημίζεται για την κουζίνα της κι όσοι την έχουν επισκεφθεί το γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Ένα από τα τρία παραδοσιακά φαγητά της, είναι η παστιτσάδα. Λόγω του ότι στην Κέρκυρα έχω πάει για διακοπές αρκετές φορές, έχω κρατήσει πολλές γνωριμίες από το όμορφο νησί. Η κυρά Ζωή είναι Καβαλιώτισσα, παντρεμένη με Κερκυραίο και ζουν εκεί τα τελευταία 30 χρόνια. Είχα κρατήσει επικοινωνία μαζί της και της ζήτησα να μου στείλει τη δική της συνταγή από την παστιτσάδα που είχα φάει στο σπίτι της το καλοκαίρι του 2014 και μου είχε μείνει αξέχαστη!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κουταλάκι πιπέρι κόκκινο γλυκό
  • 5 γαρύφαλλα
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 2/3 κούπας λαδι
  • 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
  • 2 κούπες νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μακαρόνια για παστίτσιο
  • κεφαλοτύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στην αρχή τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με το μισό λάδι. Μετά ρίχνουμε  το μοσχαράκι και το σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4 περίπου λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μπαχάρι, τα γαρύφαλλα, τα δαφνόφυλλα, την πάπρικα, το πιπέρι και τέλος το αλάτι. Μετά απο λίγα λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, την σάλτσα από ντομάτα και το νερό και σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου. Το κοιτάζουμε συνεχώς για να μην ξεφύγει κάτι. Αφού βράσουμε και τα μακαρόνια με κύβο ή με αλάτι χοντρό, τα σερβίρουμε με το μοσχαράκι και μπορούμε να ρίξουμε από πάνω όσο κεφαλοτύρι θέλουμε!

Καλή όρεξη!

ΥΓ Ευχαριστώ θερμά την κυρά-Ζωή και εύχομαι σύντομα να ξαναφάω το υπέροχο φαγητό της

Κεντρική Φωτό: @paparouna.restaurant

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.