Συνταγή για εύκολη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα!

H πορτοκαλόπιτα είναι πεντανόστιμη. Ειδικα όταν είναι σπιτική στο ταψί μπορεί να μην μείνει ούτε ένα κομμάτι! Εμείς σας έχουμε μία συνταγή που αν την φτιάξετε θα ενθουσιαστείτε.

ΥΛΙΚΑ:

• 1 πακετο φυλλο κρουστα
• 1 κεσεδακι γιαουρτι 2%
• 4 αυγα
• 1 ποτηρι καλαμποκελαιο
• 1 φλ. ζαχαρη
• 1-2 βανιλιες
• 1 φακελακι μπεϊκιν παουντερ
• ξυσμα απο ενα πορτοκαλι

για το σιροπι:
• 3 ποτηρια νερο
• 2 ποτηρια ζαχαρη
• ξυλακι κανελλας (προαιρετικα)
• φλουδα ενος πορτοκαλιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και χτυπάτε με το σύρμα.

• Όταν γίνει ενα ομοιογενές μίγμα ρίχνετε τα φύλλα. Πριν θα πρέπει να τα κόψετε οπως ειναι απο την συσκευασία σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο. Ένα-ενα λοιπόν τσαλακώνετε τα κομμένα φύλλα σαν να τσαλακώνετε και τα ρίχνετε μέσα στο μίγμα.
• Αφού τελειώσουν τα φύλλα, βάζετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτα στους 180-200 βαθμους ανάλογα το φούρνο.
• Έχετε εν τω μεταξύ βράσει και δέσει το σιροπι. Οταν ψηθεί το γλυκό , το χαράζετε και ρίχνετε το χλιαρό εως κρύο σιρόπι. Μπορείτε να συνοδεύσετε με σαντιγί ή παγωτό.

Καλή σας όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.