Συνταγή για μανιταρόσουπα ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Η μανιταρόσουπα λοιπόν είναι η δεύτερη αγαπημένη μου σούπα. Γι αυτό κι εγώ τέτοιες μέρες θέλω να σας παρουσιάζω τα ιδανικά φαγητά για το χειμώνα!

Υλικά:
400 γραμμάρια μανιτάρια
1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιολαδο
1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
2 φιτζανια τσ. νερό
1 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ κόφτο αλάτι
½ κ.γ μοσχοκάρυδο¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση:

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος σας αρέσει.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10′ ανακατεύοντας μερικές φορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.