Συνταγή για σπιτικό παγωτό διαίτης!

Και ποιος από μας δεν τρελαίνεται με τα παγωτά; Τώρα το καλοκαίρι ειδικά μπορεί να φάμε ακόμη και δύο την ημέρα αλλά μετά νιώθουμε τύψεις για την σιλουέτα μας. Γι’ αυτό λοιπόν θα σας παρουσιάσω μία συνταγή για σπιτικό παγωτό διαίτης!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 – 3 αρκετά ώριμες μπανάνες
  • λίγο κρύο γάλα ή νερό (προαιρετικά)
Φωτο: Daddy-Cool.gr

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε ροδέλες τις μπανάνες.
  2. Βάλτε τις σε ένα σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες.
  3. Όταν έχουν παγώσει αρκετά (έχουν σκληρύνει αλλά να μην είναι και πέτρες) βγάλτε τις απ’ την κατάψυξη και αλέστε τις στο μπλέντερ.
  4. Αν δεν έχετε υπομονή να περιμένετε να αλεστούν μόνες τους, προσθέστε λίγο κρύο νερό ή γαλά για να διευκολύνετε τη διαδικασία.
  5. Και ιδού! Ποιός περίμενε ότι μόνο ώριμες μπανάνες αρκούν για υπέροχο παγωτό μπανάνα;; Απολαύστε παγωτό χωρίς καθόλου τύψεις, σαν να τρώτε φρούτο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *