Συνταγή για σπιτικό παστίτσιο της «τεμπέλας»!

Και ποιος από μας δεν τρελαίνεται με το παστίτσιο; Νομίζω ότι είναι από τα πιο ωραία ελληνικά φαγητά γι’ αυτό και όσοι έρχονται στη χώρα μας ζητούν να το φάνε! Επειδή είναι δύσκολο στην παρασκευή του, θα σου παρουσιάσω μία εύκολη συνταγή για το παστίτσιο της «τεμπέλας» όπως το έχω χαρακτηρίσει.

Φωτο: TRANSFORMERS Fitness Club

ΥΛΙΚΑ

Ένα πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
Κάτι περίπου 600γρμ μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 ντομάτες κομμένες καρέ
Μισό κανελόξυλο
1 κουτί μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
1 λίτρο γάλα
Λίγο μαύρο σουσάμι
Αλάτι-πιπέρι-Μοσχοκάρυδο

Φωτο: AEK-LIVE

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίστε τον κιμά σας.
Αφού τσιγαριστεί καλά και εξατμιστούν τα υγρά του, ρίξτε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τσιγαρίστε τα ελαφρώς και ρίξτε μέσα τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο.
Ανακατέψτε ελαφρώς και προσθέστε δύο ποτήρια νερό.
Αφήστε να σιγοβράσει, μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά του. (μέχρι να έχει λίγη χυλωμένη σάλτσα).

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε το νερό να βράσει και ρίξτε τα μακαρόνια να βράσουν. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώστε τα και περάστε τα με λίγο λάδι.

Πάρτε ένα ταψί και απλώστε τα μακαρόνια σας. Κρατήστε λίγα για το τέλος.
Μετά τα μακαρόνια, ρίξτε τον κιμά σας και φροντίστε να καλύψετε όλα τα μακαρόνια.
Πάνω από τον κιμά βάλτε τα μακαρόνια που κρατήσατε στην άκρη και τέλος φτιάξτε την μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ όπως ακριβώς αναγράφουν οι οδηγίες στο κουτί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.