Συνταγή για τα φημισμένα γαλλικά macarons!

Τα macarons όσο περνάει ο καιρός κερδίζουν όλο και περισσότερους λάτρεις. Εμείς μέσα από το travelgirl.gr θα σας παρουσιάσουμε μία πολύ εύκολη συνταγή για να τα φτιάξετε στο σπίτι!

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 260 γρ. ασπράδι αυγού
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος ή πουρέ φρούτου
  • 300 γρ. κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα
  • 50 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε την πούδρα του αμυγδάλου με τη ζάχαρη άχνη και τα 60 γραμ. από το ασπράδι αυγού. Προσθέτουμε το επιθυμητό χρώμα ζαχαροπλαστικής. Σε μέτρια φωτιά σε τηγάνι, ψήνουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα.

Κατόπιν χτυπάμε τα 200 γραμμ. από το ασπράδι και προσθέτουμε την καραμέλα στους 116°C. Ανακατεύουμε τα δύο δείγματα και κόβουμε σε διάμετρο 3 έως 5 εκατοστά. Αφήνουμε να στεγνώσουν για μισή ώρα ώστε να κάνουν μία κρούστα και ψήνουμε στους 160°C για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ή τον πουρέ φρούτου και ανακατεύουμε με τη σοκολάτα υγείας ή αντίστοιχα τη λευκή σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για να παγώσει και γεμίζουμε τα μακαρόν μας.

Συνταγή για 100 μακαρόν

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 30 λεπτά

Συνταγή: Στέφανος Διαμαντόπουλος

Πηγή: mamapeinao.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *