Συνταγή για την περίφημη μπατσάρα (χορτόπιτα Ηπείρου)

Κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει και τις ανάλογες παραδοσιακές συνταγές! Σήμερα θα μάθουμε πώς φτιάχνεται η μπατσάρα, η χορτόπιτα της Ηπείρου!

Υλικά
1 1/2 κιλό διάφορα χόρτα του αγρού όπως σέσκουλα, λίγο σπανάκι, καυκαλήθρες, λίγα λάπατα, λίγες τσουκνίδες
1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια με τις φλούδες τους
λίγα φρέσκα σκόρδα με τις φλούδες τους
1 πράσο
1 μάτσάκι μαϊντανός
Λίγο άνηθο και δυόσμο
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη, και προσθέτουμε το λάδι το καλαμποκάλευρο και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Λαδώνουμε το ταψί μας και το στρώνουμε με καλαμποκίσιο αλεύρι. Προσθέτουμε το μείγμα από τα χόρτα μας και τα επικαλύπτουμε πάλι με μπόλικο καλαμποκίσιο αλεύρι.
Βρέχουμε την πίτα μας με λίγο ζεστό νερό για να μαλακώσει το αλεύρι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα, ενώ προσέχουμε να μην αρπάξει. Όταν κοκκινίσει το αλεύρι, η μπατσάρα μας είναι ψημένη. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *