Συνταγή για την πιο νόστιμη και γρήγορη πίτσα που έχεις φάει!

Η πίτσα να σας πω την αλήθεια δεν είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά! Ωστόσο πολλοί από σας μου στείλατε μηνύματα για να σας δώσω μία εύκολη συνταγή! Εγώ φυσικά χατίρι δεν χαλάω.

ΥΛΙΚΑ
• 250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κ.γλ. αλάτι
• 1 φλ. τσαγιού χλιαρό γάλα
• 1 κ.γλ. ξίδι
• 1 πρέζα ζάχαρη
• Για τη γέμιση
• 2 ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/2 κ.γλ. ρίγανη
• αλάτι
• 2 φλ. τσαγιού διάφορα κίτρινα τυριά, τριμμένα
• 6 φέτες ζαμπόν
• 1 φλ. τσαγιού μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
• 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ, εκτός από το αλεύρι. Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι ή με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη απαλή, ελαστική και εύπλαστη. Σε ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο, ταψάκι 34 ή 36 εκ. απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλο το ταψί.

Σε μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη. Με κουτάλι απλώνουμε την κρύα σάλτσα στη ζύμη. Στρώνουμε το ζαμπόν στην πίτσα, πασπαλίζουμε με τα τυριά, απλώνουμε τα μανιτάρια και τέλος γαρνίρουμε με την πιπεριά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, για 20΄ περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.