Συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο!

Μέσω του site μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές! Μία από αυτές είναι η παρακάτω.

ΥΛΙΚΑ:
• 5 αυγά
• 1/2 κιλό τυρί
• 1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
• 1 πράσο
• 750 gr σπανάκι

• αλάτι
• πιπέρι
• 4 φλ.τσ. αλεύρι μπλε
• νεράκι όσο σηκώσει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Πλένουμε το σπανάκι το κόβουμε και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε με τα χέρια και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά του.
2. Τεμαχίζουμε το πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) τη φέτα και τα προσθέτουμε στο σπανάκι, μαζί με τρία αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το μισό λάδι.
3. Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τα δύο αυγά, το υπόλοιπο λάδι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός, προσθέτοντας όσο νεράκι χρειαστεί (περίπου μισό φλιτζάνι τσαγ.)
4. Σε ταψί Ν36 (λαδωμένο) βάζουμε το μισό χυλό κάτω, απλώνουμε πάνω το σπανάκι και το καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.
5. Ψήνουμε στους 170° Κελσίου με αέρα για μία ώρα.

1 Comment

  1. Υπέροχο site Θα ήθελα μια διευκρίνηση λέγοντας αλεύρι μπλε σε ποια μάρκα αλευριού παραπέμπει?Ευχαριστώ πολύ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.