Συνταγή για το πιο νόστιμο κέικ λεμονιού!

Νομίζω ότι η κρυφή αδυναμία όλων μας είναι τα κέικ. Πρόσφατα δοκίμασα ένα κομμάτι κέικ λεμονιού που είχε φτιάξει μία φίλη μου και ξετρελάθηκα. Φυσικά μου έδωσε την συνταγή και σας την παρουσιάζω.

Υλικά :
250 γρ βούτυρο λιωμένο
300 γρ ζάχαρη
4 αυγά
2 μέτρια λεμόνια βιολογικά (ακέρωτα, τέλεια σε όψη)
300 γρ αλεύρι μαλακό
2 κουταλιές γλυκού baking powder
Για το γλάσο λεμονιού : 4 κουταλιές σούπας γεμάτες ζάχαρη άχνη, λίγο λίγο όσο χυμό λεμονιού για να γίνει πυκνή κρέμα, 5 κόκκους χοντρού αλατιού

Εκτέλεση: 

Κόβετε τα λεμόνια σε κομμάτια και τα ρίχνετε στο πολυμηχάνημα με τις λεπίδες κοπής να αλεσθούν, μαζί με τη ζάχαρη.
Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, ενώ δουλεύουν οι λεπίδες και το λυωμένο βούτυρο.
Σταματάτε το μηχάνημα, ρίχνετε το μίγμα σε ένα μπολ και ποσθέτετε το αλεύρι και το baking. Έτοιμο το μίγμα.

Γεμίζετε φόρμα για μικρά κέϊκ ή μικρά φορμάκια μάφινς. Λαδώστε ελαφρά τη φόρμα και πασπαλίστε με αλεύρι, αν δεν είναι αντικολλητική ή από σιλικόνη. Όσες φορές δοκίμασα να ψήσω το κεϊκ σε μεγάλη φόρμα -είτε μακρόστενη είτε στρογγυλή- δεν βγήκε καλό, γιατί το μίγμα είναι βαρύ και υγρό και η θερμοκρασία δεν έφτανε μέχρι το κέντρο, για να το ψήσει σωστά. Έψησα σε μικρή φόρμα 12εκ και τσέρκι 9εκ, καθώς και σε φόρμες για μάφινς και βγήκαν τέλεια.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου. Τα μάφινς θέλουν λιγότερο, περίπου 45λεπτά. Θα δείτε να έχει πάρει χρώμα και η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή – όταν τρυπήσετε το κέντρο του κέϊκ.
Αφήστε να κρυώσουν και βουτήξτε τα μικρά στο γλάσο λεμονιού ή απλώστε στο μεγάλο κέϊκ, με ένα κουτάλι.
Στολίστε με φρέσκο ξύσμα λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.