Συνταγή για το πιο νόστιμο μιλφέιγ που έχεις φάει!

Το μιλφέιγ είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Νομίζω όμως ότι δεν είμαι η μόνη! Έχω πάρει πολλά μηνύματα δικά σας που μου γράφετε ότι θέλετε να βάζω και συνταγές γλυκών. Έτσι λοιπόν ξεκινάμε με το μιλφέιγ το οποίο αν ακολουθήσετε βήμα βήμα την παρακάτω συνταγή θα είναι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Φωτο: karditsalive.net

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα σφολιατίνια (θα τα βρείτε σε όλα τα super market ακριβώς έτσι)
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
1 κουτί εβαπορέ γάλα
2 φλιτζάνια νερό (καλύτερα να μετρήσετε το νερο με το κουτί του εβαπορέ, παρα ένα δάχτυλο.)
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη (ή κρέμα γάλακτος πλήρη σε λιπαρά)
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιήστε ένα πυρέξ μέτριο.
Στρώστε μία σειρά από σφολιατίνια.
Ετοιμάστε την κρέμα χτυπώντας με το μίξερ: το εβαπορέ, τα άνθος αραβοσίτου και το νερό μέχρι να πήξει η κρέμα (δεν θα γίνει σαν την σαντιγί, θα είναι πιο ρευστή)
Ρίχνετε την κρέμα πάνω από τα σφολιατίνια
Φτιάχνετε την σαντιγί ακολουθώντας της οδηγείες παρασκευής της, και αφού πήξει την ρίχνετε πάνω στην κρέμα.
Όσα σφολιατίνια μείνανε τα θρυμματίζετε και τα ρίχνετε από πανω.
Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
Πριν το κόψετε ρίχνετε την άχνη και την κανέλα με ένα σουρωτήρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.