Sugar free: Συνταγή για κουλουράκια πορτοκαλιού!

Tα κουλουράκια είναι πεντανόστιμα, αλλά επειδή τα περισσότερα φτιάχνονται με ζάχαρη εμείς σας προτείνουμε μία συνταγή υγιεινή χωρίς αυτήν.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 φακελάκι bakin powder
  • 1 κεσαδάκι γιαούρτι στραγγιστο 2%
  • 1 βανίλια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (συνήθως παίρνει γύρω στα 600-700 γρ.)
  • Λίγο γάλα εβαπορέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το αυγό και το βούτυρο που το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη κανέλα.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια και το bakin powder κοσκινισμένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για αλλα 2 λεπτά.
  4. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μίγμα ρίχνοντας παράλληλα λίγο λίγο το αλεύρι.
  5. Όταν το μίγμα αρχίζει να σφίγγει το δουλεύουμε με το χέρι.
  6. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει.
  7. Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο γάλα εβαπορέ για κρούστα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.