To travelgirl.gr σου δείχνει πώς να φτιάξεις παγωτό φιστίκι!

Το φιστίκι είναι από τις αγαπημένες μου γεύσεις στο παγωτό. Θα σου μάθω πώς να το φτιάξεις σχετικά εύκολα στο σπίτι και να καλέσεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους για να το απολαύσετε παρέα!

ΥΛΙΚΑ:
• 210 γρ. φιστίκια κελυφωτά ανάλατα
• 250 γρ. γάλα (φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ)
• 180 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. κρέμα γάλακτος
• 5 κρόκοι αυγών
• μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου ή 2-3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
• 4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

• λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Καθαρίζουμε τα φιστίκια από το κέλυφος τους και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη να γίνουν σαν πούδρα.
• Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη με τα φιστίκια, τη μαστίχα ή το άρωμα πικραμύγδαλου, το αλάτι να ζεσταθούν.
• Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τους κρόκους αυγών και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.
• Ρίχνουμε τα αυγά στο γάλα και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
• Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα στη κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
• Ακολουθούμε τις οδηγίες της παγωτομηχανής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.