To travelgirl.gr σου μαθαίνει να μαγειρεύεις ζουμερές κοτομπουκίτσες στο φούρνο!

Μικροί και μεγάλοι αγαπάμε κοτομπουκιές! Για ένα γευστικό μεσημεριανό, ετοιμάστε υγιεινές κοτομπουκιές. Το αποτέλεσμα θα σας μαγέψει μιας και τα υλικά δένουν τέλεια μεταξύ τους και το κοτόπουλο βγαίνει ζουμερό αλλά χωρίς λάδια.

Τι χρειαζόμαστε :

700 γρ. κοτόπουλο στήθος φιλέτο
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
100 γρ. παρμεζάνα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
το χυμό ενός λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση: 
Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την γαλέτα και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά.
Βουτάμε τις μπουκίτσες πρώτα στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας.
Τοποθετούμε τις μπουκίτσες δίπλα δίπλα, σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.