To travelgirl.gr στα cooking lessons της Ντίνας Νικολάου: Τερίνα κοτόπουλο με κράνμπερις

Το travelgirl.gr για μία ακόμη φορά συνάντησε την Ντίνα Νικολάου στα cooking lessons στο Yolenis στο Κολωνάκι και έμαθε μία υπέροχη συνταγή την οποία φυσικά μοιράζεται με τους αναγνώστες του. Πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν τα φημισμένα κρασιά της Σάμου.

Όσο για την συνταγή; Τερίνα κοτόπουλο με κρανμπερις.

Υλικά

1½ κιλό κιμά κοτόπουλο

200 ml Samos Anthemis

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο, σκόνη

1 πρέζα μπαχάρι, σκόνη

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

50 γρ. κράνμπερι

100 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια, καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα

8-10 φέτες μπέικον

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Βάζω σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, τα αυγά, το κόλιανδρο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζω το κρασί. Ζυμώνω καλά, για 5-6 βρέχοντας τακτικά τα χέρια μου στο κρασί, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Χωρίζω το μείγμα σε 4 ίσα μέρη.

Λαδώνω ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνω τις φέτες μπέικον, φροντίζοντας να εξέχουν αρκετά από τα πλαϊνά της φόρμα. Αδειάζω το πρώτο τέταρτο του κιμά και ισιώνω με τα χέρια μου. Σκορπάω το κομμάτια του λουκάνικο και τα απλώνω σε όλη στην επιφάνεια. Σκεπάζω με άλλο ένα μέρος κιμά και πιέζω καλά με τα χέρια μου. Σκορπάω τα κράνμπερι όπως έκανα και με το λουκάνικο. Επαναλαμβάνω με μια στρώση κιμά και σκορπάω τα καβουρδισμένα φουντούκια. Τελειώνω με την τελευταία δόση του κιμά και πιέζω καλά με τα χέρια. Κλείνω την τερίνα, γυρίζοντας τις φέτες μπέικον που εξέχουν από τη φόρμα.

Κόβω ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και σκεπάζω ολόκληρη τη φόρμα με αυτό.

Βάζω τη φόρμα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί στο οποίο ρίχνω καυτό νερό ώστε η στάθμη να φτάσει μέχρι τη μέση της φόρμας (φτιάχνω δηλαδή ένα μπεν μαρί φούρνου). Βάζω το ταψί με τη φόρμα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω για 60-70 λεπτά.

Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο, ξεφορμάρω και κόβω σε φέτες.

Σερβίρω αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.