«Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας» είναι το χρονικό μιας γυναίκας που παλεύει να επιβιώσει –και τελικά να υπάρξει– σε έναν κόσμο που της έμαθε από παιδί να σωπαίνει. Από την καταπιεστική επαρχία μέχρι τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης, η διαδρομή της είναι γεμάτη μικρές εξεγέρσεις, σιωπές, θυσίες και αλήθειες που καίνε.
«Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας»: Από τις 5 Νοεμβρίου στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Είναι ένα έργο που μιλάει για τα φύλα, τις τάξεις, τη μητρότητα, τη βία και την ελευθερία. Ένα έργο που μας θυμίζει πως ακόμα και σήμερα, το να είσαι γυναίκα δεν είναι αυτονόητο. Είναι αγώνας. Είναι μεταμόρφωση.
Ο Αλέξανδρος Σωτηρίου για άλλη μια φορά, καταπιάνεται με ένα ακόμη τολμηρό και βαθιά συγκινητικό σύγχρονο γαλλικό έργο.
Το «Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας» του Εντουάρ Λουί παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό, λογοτεχνικό έργο υψηλής έντασης και ευαισθησίας, μέσα από το οποίο ο Λουί τιμά τη μητέρα του και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τα βαθιά κοινωνικά και πολιτικά στρώματα που διαμορφώνουν τις ζωές των γυναικών.
Ο Εντουάρ Λουί, γεννημένος το 1992, είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς και πολυσυζητημένους συγγραφείς της σύγχρονης γαλλικής λογοτεχνίας. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες, ενώ ανεβαίνουν σε θεατρικές σκηνές σε όλο τον κόσμο.
Σημείωμα Συγγραφέα:
«Μου έχουν πει πως η λογοτεχνία δεν πρέπει να μοιάζει με πολιτικό μανιφέστο κι εγώ ήδη ακονίζω κάθε μου φράση όπως θα ακονίζαμε τη λάμα ενός μαχαιριού.»
Εντουάρ Λουί
Σημείωμα Σκηνοθέτη:
«Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η πένα του Εντουάρ Λουί, έρχεται για να μας υπενθυμίσει τις αξίες της αλληλεγγύης και του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια στιγμή τρυφερότητας θέλουμε να φτιάξουμε με αυτή την παράσταση, απέναντι στην σκληρότητα που μας περιβάλλει. Ελπίζω να καταφέρουμε να την μοιραστούμε μαζί σας»
Αλέξανδρος Σωτηρίου
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παίζουν: Ελένη Κοκκίδου, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος
Κείμενο: Εντουάρ Λουί
Μετάφραση: Στέλα Ζουμπουλάκη
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σωτηρίου
Σκηνογράφος−Ενδυματολόγος: Κέννυ Μακλέλαν
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
Μουσική: Αλέξανδρος Καζάκος
Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Σταυροπούλου
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου
Graphic Design: Δημήτρης Παγγές
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble
Digital Marketing: Minor 6 media
Παραγωγή: Midnight Sun Productions – ARTINFO
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θέατρο Τζένη Καρέζη | Ακαδημίας 3, Αθήνα
Από 5 Νοεμβρίου
Τετάρτη στις 19:00 | Πέμπτη στις 21:00
Διάρκεια: 90΄ |Για επιπλέον πληροφορίες: 210 363 61 44
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Στο ταμείο του Θεάτρου
Στο More.com: «Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας» | Εισιτήρια εδώ!
Τιμές εισιτηρίων: € 15.00 – € 22.00