Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Στην καρδιά της κοσμοπολίτικης Γλυφάδας, σε έναν από τους πιο όμορφους δρόμους της, τη Λαοδίκης, έχει ανοίξει τις πόρτες του ένα νέο γαστρονομικό στέκι που φέρνει τη φρεσκάδα και τη δημιουργικότητα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας: το Dopios Γλυφάδα. Ως το “μικρό αδερφάκι” του ήδη επιτυχημένου Dopios στο κέντρο της Αθήνας, αυτή η νέα άφιξη φέρει την ίδια φιλοσοφία, την αδιαμφισβήτητη υπογραφή του βραβευμένου chef Χριστόφορου Πέσκια και την υπόσχεση μιας αυθεντικής, αλλά ανατρεπτικής, εμπειρίας μεζέ.

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Η Φιλοσοφία του “Μοιράσματος” και η Υπογραφή του Chef Χριστόφορου Πέσκια

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Το Dopios είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό μεζεδοπωλείο. Είναι ένας χώρος που αγκαλιάζει τη φιλοσοφία του “to share”, προσκαλώντας τους επισκέπτες να μοιραστούν πιάτα, γεύσεις και στιγμές. Ο ίδιος ο chef Χριστόφορος Πέσκιας, γνωστός για την ευφυΐα και την πρωτοποριακή του προσέγγιση στην ελληνική γαστρονομία, βρίσκεται πίσω από κάθε δημιουργία.

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Με σεβασμό στην παράδοση, αλλά και με μια αδιόρατη fusion τόλμη, ο Πέσκιας ανακαλύπτει τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα και τα μεταμορφώνει σε πιάτα που αφηγούνται τη δική τους ιστορία. Το αποτέλεσμα είναι μεζέδες που τιμούν την ελληνική γεύση, αποφεύγοντας τα τετριμμένα και προσφέροντας μια μοντέρνα και γοητευτική οπτική.

Γεύσεις που Ξεχωρίζουν: Από την Κλασική Ελληνική Μέχρι το Αναπάντεχο Twist

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Το μενού του Dopios στη Γλυφάδα, το οποίο παραμένει σχεδόν το ίδιο με αυτό του κεντρικού καταστήματος – γιατί, άλλωστε, να αλλάξεις μια επιτυχημένη συνταγή; – είναι μια πανδαισία γεύσεων που κινείται ανάμεσα στο οικείο και το αναπάντεχο. Θα βρείτε πιάτα που έχουν ήδη κερδίσει φανατικούς θαυμαστές, όπως το χταπόδι με την “πεσκέικη” φάβα από τον παραγωγό Αρβανίτη της Σαντορίνης, μια σύζευξη θαλασσινής νοστιμιάς και γήινης υφής. Τα γαριδάκια popcorn με σκορδαλιά μαύρου σκόρδου και umeboshi αποτελούν μια τολμηρή, αλλά απόλυτα επιτυχημένη, εκδοχή ενός κλασικού μεζέ, ενώ η σπιρτόζα ρεγγοσαλάτα είναι ιδανική για να ανοίξει την όρεξη.

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Δεν λείπουν οι φίνες επιλογές από θαλασσινά, όπως το φιλεταρισμένο λαβράκι με κρούστα ψωμιού και σάλτσα από ελιές Καλαμών, που αποδεικνύει την ικανότητα του chef να αναδεικνύει την πρώτη ύλη με απρόσμενους συνδυασμούς.

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Φυσικά, τα κεφτεδάκια έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση, ενώ πιάτα όπως ο αφρός τυροκαυτερής με μαρμελάδα βύσσινο (επιλογή χωρίς γλουτένη) και το τζατζίκι avocado by Athinagoras, μαρτυρούν τη διάθεση για πειραματισμό.

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Aπό την πλούσια επιλογή από σαλάτες, εμείς επιλέξαμε την χωριάτικη με ξινοτύρι Σύρου, θρούμπι και κάπαρη και φυσικά τα φημισμένα αλμυρίκια με γιαπωνέζικο λαδολέμονο.

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Οπωσδήποτε στα ορεκτικά να δοκιμάσετε τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με ψευτογιαούρτι. Το Dopios ίσως είναι από τα ελάχιστα εστιατόρια που έχουν μεγάλη γκάμα από πιάτα που απευθύνονται σε vegan και vegeterian. Γι’ αυτό άλλωστε και το προτιμούν οι ξένοι επισκέπτες.

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Για τους λάτρεις του κρέατος, τα γλυκάδια από αρνάκι γάλακτος με σάλτσα κερατένια και τα μπιφτεκάκια αρνίσια με chutney δυόσμου προσφέρουν πλούσιες, βαθιές γεύσεις. Ακόμα και η ιδέα του “Σαν Γύρος”, με γιαούρτι, ντομάτα, κρεμμύδι σχάρας και καψαλισμένη πίτα, δείχνει την παιχνιδιάρικη διάθεση της κουζίνας.

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Εμείς δεν αντισταθήκαμε, αν και εκείνο το βράδυ είχε πολλή ζέστη, στο κατσικάκι στη γάστρα με σάλτσα μουστάρδας. Ίσως από τις κορυφαίες επιλογές του menu.

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Τα επιδόρπια κλείνουν ιδανικά το γεύμα. Οι επιλογές που μπορείς να βρεις είναι αρκετές. Εμείς απολαύσαμε την γαλατόπιτα Tres Leches, ένα semifreddo μακεδονικού χαλβά με καραμέλα καρύδας (vegan και χωρίς γλουτένη) και την ευφάνταστη ψευτομπουγάτσα σε τραγανές μπάλες, που αποτελούν μια γλυκιά έκπληξη.

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Ένα γεύμα έτσι κι αλλιώς κλείνει πάντα με γλυκό και ο Πέσκιας με την ομάδα του παίρνουν άριστα σε όλα!

Ατμόσφαιρα και Εξυπηρέτηση: Το Ιδανικό Σκηνικό για μια Γαστρονομική Απόδραση

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Ο χώρος του Dopios Γλυφάδα είναι σχεδιασμένος για να προσφέρει μια άνετη και φιλόξενη εμπειρία. Με το μεγαλύτερο μέρος του να είναι υπαίθριο, είναι ένα ηλιόλουστο εστιατόριο που επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τους μεζέδες τους κάτω από τον αττικό ουρανό, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η ατμόσφαιρα είναι κομψή αλλά ταυτόχρονα ζεστή και φιλόξενη, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό για ένα χαλαρό γεύμα ή δείπνο.

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

Η εξυπηρέτηση είναι άψογη, με το προσωπικό να είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό και ενημερωμένο, πρόθυμο να καθοδηγήσει τους επισκέπτες στις επιλογές τους. Ειδική μνεία γίνεται και για την προσοχή που δίνεται σε διατροφικές ιδιαιτερότητες, με πλήθος επιλογών χωρίς γλουτένη και προσωπικό που διασφαλίζει ότι όλοι νιώθουν άνετα και ασφαλείς.

Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας
Dopios Γλυφάδα: Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός με άρωμα Ελλάδας

To Dopios Γλυφάδα αποτελεί μια εξαιρετική νέα προσθήκη στη γαστρονομική σκηνή των νοτίων προαστίων. Με την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια, ένα μενού που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με ευφάνταστα twists και μια φιλόξενη ατμόσφαιρα, υπόσχεται μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία που τιμά την ελληνική γεύση με έναν μοντέρνο και συναρπαστικό τρόπο. Είναι ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφθείτε για να ανακαλύψετε τις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας, μέσα από μια νέα, δημιουργική ματιά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.