Για όσους έχουν παγωτομηχανή: Συνταγή για παγωτό φιστίκι!

Το φιστίκι σας αρέσει; Αν είστε από αυτούς που το λατρεύουν τότε πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε την πιο ωραία συνταγή για παγωτό!

ΥΛΙΚΑ:
• 210 γρ. φιστίκια κελυφωτά ανάλατα
• 250 γρ. γάλα (φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ)
• 180 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. κρέμα γάλακτος
• 5 κρόκοι αυγών
• μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου ή 2-3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
• 4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

• λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Καθαρίζουμε τα φιστίκια από το κέλυφος τους και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τη ζάχαρη να γίνουν σαν πούδρα.
• Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη με τα φιστίκια, τη μαστίχα ή το άρωμα πικραμύγδαλου, το αλάτι να ζεσταθούν.
• Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τους κρόκους αυγών και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια.
• Ρίχνουμε τα αυγά στο γάλα και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
• Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα στη κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
• Ακολουθούμε τις οδηγίες της παγωτομηχανής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.