Αν σας αρέσουν οι κρέπες, σας έχω την αυθεντική συνταγή κατευθείαν από τη Γαλλία. Η συνταγή βγάζει περίπου 10-12 κρέπες.
Υλικά για τις γαλλικές κρέπες
* 114-125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 300 ml γάλα
* 3 μεγάλα αυγά
* 2 κ.σ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο (κρύο ή χλιαρό, όχι καυτό)
* 1 κ.σ. λευκή ζάχαρη (παραλείψτε την αν θέλετε αυστηρά αλμυρές κρέπες)
* 1/2 κ.γ. αλάτι
* 1 βανίλια (προαιρετικά, για γλυκές κρέπες)
* Λίγο επιπλέον βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση συνταγής για τις γαλλικές κρέπες
* Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσετε), το αλάτι και τη βανίλια (αν χρησιμοποιήσετε).
Κάντε μια λακκούβα στη μέση. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε τα ελαφρά με ένα σύρμα. Σταδιακά, προσθέστε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί ένας αραιός, λείος χυλός. Τέλος, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό) και ανακατέψτε.
(Το Μυστικό): Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για τις αυθεντικές κρέπες. Καλύψτε το μπολ και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (ιδανικά για 1-2 ώρες ή και όλη νύχτα). Η ξεκούραση βοηθά το αλεύρι να ενυδατωθεί πλήρως και τις κρέπες να βγουν πιο ελαστικές και αφράτες.
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια κρεπιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Λιώστε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο (περίπου στο μέγεθος φουντουκιού) και αλείψτε το τηγάνι. Με μια κουτάλα, ρίξτε μια ποσότητα χυλού στο κέντρο του τηγανιού και, περιστρέφοντας γρήγορα το τηγάνι, απλώστε τον χυλό σε όλη την επιφάνεια σε μια λεπτή στρώση. Ψήστε για περίπου 30-60 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες και να κάνουν φουσκάλες. Με μια σπάτουλα, γυρίστε την κρέπα και ψήστε για άλλα 30 δευτερόλεπτα περίπου από την άλλη πλευρά. Στοιβάζετε τις έτοιμες κρέπες τη μία πάνω στην άλλη για να διατηρηθούν ζεστές και σερβίρετε με τη γέμιση της επιλογής σας!
