Η Vault Theatre Plus και η «Καραϊσκάκενα» εκπροσωπούν ξανά την Ελλάδα στο εξωτερικό, αυτό το καλοκαίρι στην Αλβανία και τη Γεωργία.
Η «Καραϊσκάκενα» συμμετέχει σε δύο Διεθνή φεστιβάλ στην Αλβανία και την Γεωργία

Μετά την Κωνσταντινούπολη και το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Γυναικών Θεατρικών Συγγραφέων των Τουρκικών Κρατικών Θεάτρων και τον δήμο Εφέσου-Σελτσούκ και τη 17η Συνάντηση Τουρκικών Θεάτρων, σειρά έχουν δύο ακόμα σημαντικά Διεθνή Φεστιβάλ, το Διεθνές Φεστιβάλ Μονολόγων Albamono στο Πόγραδετς της Αλβανίας – International Monodrama Festival “Albamono” 21 Edition και το Διεθνές Φεστιβάλ Nodar Dumbadze – Nodar Dumbadze Fifth International Theater Festival 2025 στο Οζουργκέτι της Γεωργίας.
Πρόκειται για δύο εξαιρετικά σημαντικούς παγκόσμιους θεατρικούς θεσμούς με τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών και θιάσων.
Ο θεατρικός μονόλογος «Καραϊσκάκενα, o Θρύλος» σε κείμενο – ερμηνεία Σοφίας Καψούρου, σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, πρωτότυπη μουσική Μάνου Αντωνιάδη θα παρουσιαστεί στις 26 Ιουνίου ώρα 19:30 στο Puppet Theater (Pogradec, Albania) και στις 12 Ιουλίου ώρα 17:00 στο Chokhatauri Theater (Ozurgeti, Georgia).
Η παράσταση «Καραϊσκάκενα, ο Θρύλος» δημιουργεί κάθε φορά ένα γόνιμο και γεμάτο έμπνευση πεδίο επικοινωνίας σύγχρονων δημιουργών του θεάτρου από όλο τον κόσμο και ένα ζωντανό πλέγμα καλλιτεχνικής ανταλλαγής ερεθισμάτων, πολιτισμών, θεατρικών αναζητήσεων. Συστήνει τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία και το σύγχρονο ελληνικό θέατρο στο διεθνές κοινό και δημιουργεί γέφυρες φιλίας, τέχνης και πολιτισμού.
Η Σοφία Καψούρου έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Θεάτρου – International Theatre Award στα 9th International Anatolia Theatre Awards 2024 και με το Διεθνές Βραβείο Επιτεύγματος – International Achievement Award στο 17. İnternational Türkiye Theater Festival 2024 και ο Δημήτρης Καρατζιάς με το Διεθνές Φεστιβάλ Σκηνοθέτη Εξωτερικού της Χρονιάς – International Foreign Director of the Year Award στα 10th International Anatolia Theatre Awards 2025.
Η παράσταση «Καραϊσκάκενα, ο Θρύλος» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, με την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, στον Πολυχώρο Vault την άνοιξη του 2022 και αναδύθηκε μέσα από το θεατρικό project «Ο Γιος μου…» της Vault Theatre Plus (εταιρεία που δημιούργησαν ο Μάνος Αντωνιάδης με το Δημήτρη Καρατζιά). Πρόκειται για ένα φεστιβάλ μονολόγων με εμπνευστή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Καρατζιά που φέρνει επί σκηνής μάνες σπουδαίων Ελλήνων. Για τις ανάγκες του φεστιβάλ, γίνεται ανάθεση σε θεατρικούς συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και άλλους καλλιτέχνες, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα θεατρικό project με πρωταγωνίστρια τη μάνα ενός σημαντικού για την Ελλάδα άνδρα. Μονόλογοι που ξεδιπλώνουν την ζωή αυτών των σπουδαίων ανθρώπων και αποτελούν φόρο τιμής στις γυναίκες που τους ανέθρεψαν. Ένα Φεστιβάλ αφιερωμένο στη μνήμη της Χρύσας Σπηλιώτη, το οποίο ξεκίνησε στον Πολυχώρο Vault και συνεχίζεται στο Θέατρο Εν Αθήναις.
Θέατρο Έν Άθήναις
Ιάκχου 19, Γκάζι, 11854 Αθήνα
FB page: https://www.facebook.com/profile.php?id=61553558113914
Instagram: https://www.instagram.com/en_athines_theatro/
Σταθμός μετρό: Κεραμεικός
Πληροφορίες (11:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00) : 213 0356472, 6951832070
Προπώληση more.com :
Email: [email protected]