Συνταγή για cookies με γέμιση dubai chocolate!

Για να φτιάξεις σπιτικά cookies “Dubai Chocolate” (με την έννοια των viral γεμιστών cookies με τριμμένα φύλλα κρούστας ή κανταΐφι και επικάλυψη σοκολάτας), θα χρειαστείς λίγο χρόνο και μερικά ιδιαίτερα υλικά. Είναι μια συνταγή με δύο βασικά μέρη: τα μπισκότα και τη γέμιση/επικάλυψη.

Υλικά για cookies με γέμιση dubai chocolate! 

Για τα Μπισκότα (Cookies)
* 225 γρ. βούτυρο (αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου)
* 200 γρ. καστανή ζάχαρη
* 100 γρ. λευκή ζάχαρη
* 2 μεγάλα αυγά
* 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
* 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
* 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
* 1/2 κ.γ. αλάτι
* 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (ή ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος)

Για τη Γέμιση & Επικάλυψη “Dubai Chocolate”
* 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος (υψηλής ποιότητας, ψιλοκομμένη)
* 100 γρ. σοκολάτα bitter (50-70% κακάο, ψιλοκομμένη)
* 50 γρ. καλαμποκέλαιο (ή άλλο ουδέτερο λάδι)
* 100 γρ. φύλλα κανταΐφι (άψητα, νωπά) ή φύλλα κρούστας (ψιλοκομμένα)
* Προαιρετικά: 2-3 κ.σ. φιστικοβούτυρο (για τη γέμιση)

Συνταγή για cookies με γέμιση dubai chocolate! Πηγή φωτογραφίας: https://bakingmaniachk.com/
Συνταγή για cookies με γέμιση dubai chocolate!
Πηγή φωτογραφίας: https://bakingmaniachk.com/

Εκτέλεση συνταγής για cookies με γέμιση dubai chocolate! 

Μέρος 1: Τα Μπισκότα (Cookies)
* Προετοιμασία: Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
* Κρέμα βουτύρου-ζάχαρης: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν (περίπου 3-5 λεπτά με μίξερ).
* Υγρά υλικά: Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
* Στερεά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
* Ενσωμάτωση: Προσθέστε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, μέχρι να ενωθούν. Μην το παρακάνετε στο ανακάτεμα.
* Σοκολάτα: Ενσωματώστε απαλά τις σταγόνες σοκολάτας.
* Πλάσιμο & Ψήσιμο: Πλάστε τη ζύμη σε μπάλες (περίπου 50-60 γρ. η κάθε μία) και τοποθετήστε τις στα ταψιά, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε για 10-12 λεπτά, ή μέχρι οι άκρες να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και το κέντρο να είναι ακόμα μαλακό. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Μέρος 2: Η Γέμιση & Επικάλυψη “Dubai Chocolate”
* Ψήσιμο κανταϊφιού/κρούστας: Αν χρησιμοποιείτε φύλλα κανταΐφι ή φύλλα κρούστας, τρίψτε τα πολύ καλά με τα χέρια σας (αν είναι φύλλο κρούστας κόψτε το πολύ ψιλό). Απλώστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε τα στους 160°C για περίπου 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.
* Λιώσιμο σοκολάτας: Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (με προσοχή, σε χαμηλή ένταση και ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα), λιώστε τις σοκολάτες γάλακτος και bitter μαζί με το καλαμποκέλαιο. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
* Ενσωμάτωση κανταϊφιού/κρούστας: Μόλις κρυώσει η ψημένη κρούστα/κανταΐφι, προσθέστε την στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
* Γέμισμα:
* Κόψτε τα κρύα cookies στη μέση οριζόντια.
* Αν θέλετε, αλείψτε την κάτω πλευρά κάθε cookie με λίγο φιστικοβούτυρο.
* Γεμίστε με μια γενναιόδωρη ποσότητα από το μείγμα σοκολάτας-κανταϊφιού/κρούστας.
* Ενώστε το πάνω μέρος του cookie.
* Επικάλυψη (προαιρετικά): Μπορείτε να βουτήξετε τα μισά ή ολόκληρα γεμιστά cookies στην υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα για ακόμα πιο πλούσιο αποτέλεσμα.
* Ψύξη: Τοποθετήστε τα γεμιστά cookies σε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.

Tips για επιτυχία
* Ποιότητα σοκολάτας: Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας σοκολάτα, καθώς είναι το κύριο συστατικό της γέμισης.
* Ψύξη ζύμης (προαιρετικά): Αν έχετε χρόνο, ψύξτε τη ζύμη των cookies για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το ψήσιμο. Αυτό βοηθάει τα cookies να κρατήσουν το σχήμα τους και να μην απλώσουν πολύ.
* Προσοχή στο ψήσιμο: Μην παραψήσετε τα cookies. Θέλουμε να είναι μαλακά στο κέντρο.
* Αποθήκευση: Αποθηκεύστε τα cookies σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Πηγή φωτογραφίας: https://bakingmaniachk.com/

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.