Συνταγή για χριστουγεννιάτικες δίπλες!

Οι δίπλες είναι πεντανόστιμες και είναι από τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων. Εμείς όμως βρήκαμε μία συνταγή αρκετά εύκολη και γρήγορη, που μόλις βάλετε τις δίπλες στο τραπέζι θα εξαφανιστούν αμέσως!

ΥΛΙΚΑ:
• 3 αυγά ολόκληρα
• 3 κροκάδια
• 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• ελάχιστο αλάτι
• ξύσμα λεμονιού
• 2 κουτ, σούπας κονιάκ
• αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις
• βούτυρο, λάδι
• Σιρόπι
• 2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
• 2 φλιτζ. Νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Χτυπάτε τα αυγά τα ολόκληρα και τα κροκάδια μαζί με την ζάχαρη.
• Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ,και αρκετό αλεύρι να γίνει η ζύμη κάπως σφιχτή .
• Βουτάτε τα χέρια σας στο βούτυρο και ζυμώνετε .
• Σκεπάζετε την ζύμη και την αφήνετε μισή ώρα.
• Ανοίγετε κομμάτια ζύμης σε λεπτά φύλλα με οδοντωτό ροδελάκι. Κόβετε σε διάφορα σχήματα ορθογώνια, λοξά.3 επι 7 εκατοστά,φιογκάκια [κάντε μια κοψιά στο κέντρο κατά μήκος και περάστε μέσα την άκρη την μία ]
• Τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι .
• Τα βουτάτε στο σιρόπι και τα πασπαλίζετε με καρύδια ψιλοκομμένα και κανέλα.
Σιρόπι
• Βάζετε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε ακριβώς για 10 λεπτά ,αν χρειαστεί ξαφρίζετε
Οι δίπλες σας είναι έτοιμες!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.