Αυτές είναι οι 7 πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου!

Είναι αλήθεια πως όσοι από σας αγαπάτε τα ταξίδια έχετε βάλει στόχο σε ένα διάστημα να γυρίσετε όσα περισσότερα μέρη μπορείτε. Σίγουρα ένα ταξίδι απαιτεί χρήμα και χρόνο, όμως υπάρχουν άνθρωποι που η μεγαλύτερη επένδυσή τους είναι τα ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς. Αν κανονίζετε το επόμενο ταξίδι σας τότε συγκεντρώσαμε τις 7 πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου, που θα ήταν καλό να μην επισκεφθείτε!

Αυτές είναι οι 7 πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου!

Αυτές είναι οι 7 πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου!
Αυτές είναι οι 7 πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου!

Η ιστοσελίδα Travel Risk Map ανακάλυψε τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου. Οι περισσότερες από τις οποίες τυχαίνει να ανήκουν στην Αφρική. Η μελέτη είχε ως επίκεντρο την απειλή που διατρέχουν οι ταξιδιώτες εξαιτίας της πολιτικής βίας, των κοινωνικών αναταραχών, του εγκλήματος και των φυσικών καταστροφών. Ο χάρτης χωρίσει τα επίπεδα κινδύνου σε κατηγορίες: ακραίο, υψηλό, μεσαίο και χαμηλό.

Σύμφωνα με την International SOS, μια “ακραία επικίνδυνη χώρα” χαρακτηρίζεται όταν ο κυβερνητικός έλεγχος, ο νόμος και η τάξη είναι από μικρός έως ανύπαρκτος. Πάμε να δούμε μαζί τη λίστα με τις 7 πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου.

Λιβύη

Από την πτώση του Καντάφι η χώρα βρίσκεται σε συνεχείς αναταραχές. Το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα δρουν ανενόχλητα στην περιοχή με ατελείωτες επιθέσεις, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Μεγάλης Βρετανίας συμβουλεύει τους πολίτες να μην ταξιδέψουν στη χώρα αν δεν υπάρχει ανάγκη.

Σομαλία

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι πολύ πιθανό να συμβούν στη Σομαλία. Υπάρχει υψηλός κίνδυνος απαγωγής σε ολόκληρη τη χώρα, με τα τοπικά και διεθνή μέσα να αποτρέπουν τον κόσμο να ταξιδέψει στη χώρα για να αποφύγει τυχόν αναταραχές και βίαιες διαδηλώσεις.

Νότιο Σουδάν

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Μ. Βρετανίας αποτρέπει τον κόσμο να ταξιδέψει σε οποιαδήποτε πόλη του Νότιου Σουδάν, και μόνο εφόσον είναι αναγκαίο να ταξιδέψει 100χμ από τα σύνορα της Αιγύπτου σε περιοχές της κοιλάδας του Δυτικού Νείλου.

Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία

Οι εντάσεις είναι συνεχείς στο Μπάνγκι και σε ολόκληρη τη χώρα. Στις γειτονιές σε κάθε περιοχή της χώρας υπάρχουν οπλισμένες περιπολίες, ενώ οι αναφορές για βία, δολοφονίες, λεηλασίες και καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι συχνές σε όλη τη χώρα. Από το 2015 έχει σημειωθεί υψηλός αριθμός απαγωγών κυβερνητικών υπουργών, ανθρωπιστών και εργαζόμενω στα Ηνωμένα Έθνη.

Μάλι

Η αφρικανική χώρα με πιο γνωστή την πόλη του Τιμπουκτού βρίσκεται επισήμως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το Νοέμβριο του 2015.

Συρία

Υψηλά επίπεδα βίας σημειώνονται σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών επιχειρήσεων υψηλής κλίμακας, με χρήση μικρών όπλων, τανκ, πυροβολικών και αεροσκαφών που κάνουν επιθέσεις με χρήση χημικών όπλων.

Ιράκ

Μεγάλες διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην κεντρική Βαγδάτη και κατά μήκος του Ιράκ από τον Οκτώβριο του 2019. Ενώ πολλές διαδηλώσεις είναι ειρηνικές, υπάρχουν πολλές βίαιες διαμάχες ανάμεσα στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και θανάτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.