Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ Θάνο Στασινό

Το Cash Restaurant στην Κηφισιά είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό εστιατόριο. Είναι ένας χώρος που σε αγκαλιάζει με την ατμόσφαιρά του από την πρώτη στιγμή, μετατρέποντας κάθε γεύμα σε μια ξεχωριστή εμπειρία. Η τοποθεσία, μέσα σε έναν καταπράσινο, προσεγμένο κήπο, είναι πραγματικά μαγευτική, ειδικά τα βράδια που φωτίζεται διακριτικά.

Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ Θάνο Στασινό

Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό
Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό

Η πρώτη μου εντύπωση ήταν η κομψότητα και η ηρεμία. Η διακόσμηση είναι μοντέρνα, αλλά ζεστή, με έμφαση στα φυσικά υλικά. Μπορείς να απολαύσεις το δείπνο σου κάτω από τα δέντρα, κάτι που είναι σπάνιο για την Αθήνα. Το service είναι αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει. Οι σερβιτόροι είναι εξαιρετικά ευγενικοί, διακριτικοί και έχουν άριστη γνώση του μενού και της λίστας κρασιών. Μας καθοδήγησαν με χαμόγελο στις επιλογές μας, χωρίς να γίνονται πιεστικοί.

Ο διακεκριμένος σεφ, Θάνος Στασινός, στο travelgirl.gr δίνει τις δικές του προτάσεις 

Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ Θάνο Στασινό
Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ Θάνο Στασινό

Εκεί συνάντησα τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό, που έχει επιμεληθεί το μενού και φυσικά δεν χρειάζεται συστάσεις. Με προϋπηρεσία στη Γαλλία, στην Ισπανία και φυσικά στο Περού, δικαίως θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της κουζίνας Νikkei στην Ελλάδα. Το μενού του Cash κινείται σε άξονες σύγχρονης μεσογειακής κουζίνας, με δημιουργικές πινελιές και έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες. “Με απλά λόγια, έχουμε απομακρυνθεί από την αυστηρή έννοια της κουζίνας Nikkei, χωρίς όμως να χάσουμε την ουσία της. Κρατάμε τα θεμέλια της Ιαπωνικής και της Λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, προσαρμοσμένα όμως στη Μεσογειακή κουλτούρα και τα υλικά της. Η φιλοσοφία μας είναι ένας διάλογος ανάμεσα σε τρεις ηπείρους, που εκφράζεται μέσα από φρεσκάδα, ισορροπία και καθαρότητα γεύσης”, μου απαντά στην ερώτησή μου για την φιλοσοφία της κουζίνας.

Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ Θάνο Στασινό
Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ Θάνο Στασινό

Όσο για το τι θα πρότεινε σε κάποιον που θα επισκεπτόταν για πρώτη φορά τον χώρο; “Θα τον κατεύθυνα σε πιάτα που εκφράζουν απόλυτα την ταυτότητά μας. Σίγουρα τη σαλάτα με καβούρι, γαρίδες τεμπούρα, πράσο και σέλινο, αλλά και τις γκιόζες με σιτάκα κάσου. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία από την κουζίνα μας”.

Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό
Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό

Ένα πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κάποιος είναι το nigiri λαυράκι με ταρτάρ από καρδιά φοίνικα. “Είναι ένα πιάτο που συμπυκνώνει την ουσία της φιλοσοφίας μας: κομψότητα, τεχνική και δημιουργική σύνθεση”.

Το travelgirl.gr δοκίμασε το menu που του άφησε άριστες εντυπώσεις

Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό
Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό

Ξεκινήσαμε με τo ceviche λαβράκι με λάιμ, γλυκοπατάτα και μάνγκο και τις ταλιατέλες αγγουριού με καβούρι και γλυκιά σάλτσα ponzu. Δύο ορεκτικά που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβεις στην επιλογή που θα κάνεις.  Συνεχίσαμε με τα nori tacos με tartare τόνου, yuzu kosho και φρέσκο wasabi, συνοδευόμενο από σάλτσα wafu και tiradito μαγιάτικο με σάλτσα εσπεριδοειδών, ελαιόλαδο, λίτσι, αυγά πέστροφας και αρωματικα shiso.

Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό
Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό

Από τα sushi rolls επιλέξαμε τα spicy tuna roll με chili bean sauce, kizami wasabi και σχοινόπρασσο και shrimp tempura roll με πίκλες ginger, chives και yuzu kosho sauce. Μία επίσης εξαιρετική επιλογή είναι το salmon avocado roll με σάλτσα teriyakι, αβοκάντο και πίκλες ginger.

Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό
Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό

Από τα ζεστά ορεκτικά πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την gyoza μοσχαριού με σάλτσα από σιτάκα Κάσου, τρούφα, συνοδευόμενο από σάλτσα κοκκινιστού και το nigiri χέλι Άρτας estofado με κρεμμύδια σιγομαγειρεμένα σε bisque, katsuobushi και matcha.

Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό
Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό

Aπό τα κυρίως πιάτα δοκιμάσαμε το Strip loin Black Angus Αμερικής που σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό
Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό

Φυσικά ένα γεύμα δεν θεωρείται ολοκληρωμένο αν δεν έρθουν τα γλυκά. Το  Namelaka Bahibe/Dulcey με passion fruit, crumble
από χαρούπι και παγωτό από Συριανό λουκούμι ειναι σίγουρα από τα γλυκά που δεν έχεις ξαναφάει.

Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό
Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό

Η λίστα κρασιών είναι πλήρης, με αξιόλογες επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, καλύπτοντας όλα τα γούστα και τις τιμές. Ο sommelier μας πρότεινε ένα εξαιρετικό ελληνικό λευκό που ταίριαξε αρμονικά με τις επιλογές μας.

Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό
Cash Restaurant: Υψηλή αισθητική και γαστρονομία από τον διακεκριμένο σεφ, Θάνο Στασινό

Το Cash Restaurant προσφέρει μια ολιστική γαστρονομική εμπειρία. Είναι ο ιδανικός προορισμός για μια ιδιαίτερη έξοδο, ένα ρομαντικό δείπνο ή μια σημαντική περίσταση. Η υψηλή ποιότητα των υλικών, η δημιουργικότητα στην κουζίνα και η πανέμορφη ατμόσφαιρα το καθιστούν ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Κηφισιάς. “Το καλοκαίρι, σίγουρα για τον όμορφο και ήσυχο κήπο του. Ένα δροσερό περιβάλλον, μακριά από τη φασαρία και την ένταση της πόλης, που συνδυάζει γεύση, ατμόσφαιρα και φιλοξενία”.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Info: Δηληγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ. 2121004772

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.