ΕΟΤ: Στηρίζει το 6o Olympic Yacht Show και το Great Greek Wines London 2026

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Travelgirl.gr on Google

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ άρχισε σήμερα (Πέμπτη 15/10) το 6o Olympic Yacht Show 2026, η μεγαλύτερη πλωτή έκθεση σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Μαρίνας στο Λαύριο.

ΕΟΤ: Στηρίζει το 6o Olympic Yacht Show και το Great Greek Wines London 2026

Μία ανάσα πριν από το 6ο Olympic Yacht Show: Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει
default

Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν περισσότερα από 120 πολυτελή σκάφη μεγαλύτερα των εννέα μέτρων, αγκυροβολημένα στο φυσικό τους περιβάλλον, καθώς και πάνω από 400 ηγετικά brands από τον χώρο του εξοπλισμού, των ηλεκτρονικών συστημάτων, του brokerage και του chartering.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά μοναδικά σκάφη στις κατηγορίες των Motor Yachts, των Sailing Boats και των Catamarans και, παράλληλα, θα γνωρίσουν τις τεχνολογικές καινοτομίες που έχουν εισαχθεί στον κλάδο.

Στόχος των διοργανωτών είναι η σύνδεση ναυπηγείων, κατασκευαστών, αγοραστών, designers, παρόχων υπηρεσιών, στελεχών του θαλάσσιου τουρισμού, επενδυτών και ιδιοκτητών σκαφών, η ανάδειξη των μελλοντικών τάσεων στον θαλάσσιο τουρισμό και η περαιτέρω ενίσχυσή του ως σημαντικού πυλώνα ανάπτυξης και εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026.

Ο ελληνικός αμπελώνας στο Λονδίνο

Παράλληλα, στις 19 Οκτωβρίου 2026 διοργανώνεται με την ενεργή στήριξη του ΕΟΤ στο OXO2 του Λονδίνου η εκδήλωση Great Greek Wines London 2026, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής προβολής του ελληνικού κρασιού και της ενίσχυσης της εικόνας της Ελλάδας ως οινικού και γαστρονομικού προορισμού.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει Trade Walk Around Tasting με τη συμμετοχή 40 ελληνικών και κυπριακών οινοποιείων, που θα παρουσιάσουν περισσότερες από 240 ετικέτες, και εξειδικευμένο masterclass από τον Γιάννη Καρακάση MW, ενώ αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 300 επαγγελματίες του κρασιού, όπως εισαγωγείς, buyers, sommeliers, δημοσιογράφους και opinion leaders.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη διασύνδεση των ελληνικών οινοποιείων με δυνητικούς εμπορικούς συνεργάτες και στην ανάδειξη τόσο των βραβευμένων Great Greek Wines όσο και της ευρύτερης ελληνικής οινικής παραγωγής, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της παρουσίας του ελληνικού κρασιού στη σημαντική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.