Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 10η ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Δικτύου Περιοχών Πολιτιστικής Δραστηριότητας

‘‘Οι περιοχές πολιτιστικής δραστηριότητας (cultural districts) διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της ελκυστικότητας μιας πόλης ως ταξιδιωτικού προορισμού’’, υπογράμμισε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη 10η ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Δικτύου Περιοχών Πολιτιστικής Δραστηριότητας (Global Cultural Districts Network)*, που διοργανώνεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 10η ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Δικτύου Περιοχών Πολιτιστικής Δραστηριότητας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη 10η ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Δικτύου Περιοχών Πολιτιστικής Δραστηριότητας
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη 10η ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Δικτύου Περιοχών Πολιτιστικής Δραστηριότητας
Στον χαιρετισμό της η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν όλο και περισσότερο αυθεντικές, βιωματικές εμπειρίες, που ενισχύουν τη γνωριμία τους και τη σύνδεσή τους με τους προορισμούς που επισκέπτονται – κάτι που προσφέρουν με μοναδικό τρόπο οι περιοχές πολιτιστικής δραστηριότητας.
Προβάλλοντας τις περιοχές αυτές ως πόλους έλξης επισκεπτών, ανέφερε  η Υπουργός Τουρισμού, οι πόλεις μπορούν να διαμορφώσουν μια τουριστική προσφορά, βασισμένη στα πολιτιστικά πλεονεκτήματά τους. Στην κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, ο πολιτιστικός τουρισμός, μπορεί να οδηγήσει σε μία ουσιαστική σύνδεση των ταξιδιωτών με έναν προορισμό.
Η κα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συμβιωτική σχέση πολιτισμού και τουρισμού, και στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου για την ενίσχυση της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως ταξιδιωτικού προορισμού, με τελικό σκοπό μία βιώσιμη και ισορροπημένη τουριστική ανάπτυξη. Και κατέληξε:
‘‘Σε  έναν κόσμο που συχνά επικρατεί η πόλωση και η διαίρεση, οι περιοχές πολιτιστικής δραστηριότητας ενισχύουν την κοινωνική ενότητα και συνοχή, και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.’
Προσελκύουν επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, αίθουσες τέχνης και καταστήματα λιανικής, που εξυπηρετούν τόσο τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες. Η οικονομική δραστηριότητα δημιουργεί θέσεις εργασίας και τονώνει τις επενδύσεις, οδηγώντας σε αστική αναγέννηση.
Επιπλέον, συχνά οι περιοχές αυτές προσελκύουν ανθρώπους για κατοίκηση και εργασία, συμβάλλοντας στη ζωτικότητα και τη βιωσιμότητά τους.
Ασφαλώς, καθώς μια περιοχή γίνεται πόλος έλξης για τον τουρισμό, τα οικονομικά οφέλη επεκτείνονται σε όλη την πόλη και τροφοδοτούν την αστική οικονομία.’’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.