Καρέλι: Ένα ξύλινο κουτί με 4 καρούλια είναι η γέφυρα για να περάσεις τον Εύηνο ποταμό στην Ορεινή Ναυπακτία

Σίγουρα το να μπει κάποιος σε ένα ξύλινο κουτί και να διασχίσει έναν ποταμό φαντάζει κινηματογραφικό σενάριο. Κι όμως οι κάτοικοι του συνοικισμού “Κάτω Δροσούλα Χρυσοβίτσας” βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για  να περνούν στην απέναντι όχθη του Ευηνού ποταμού. Πρόκειται για το “καρέλι” που είναι δεν είναι άλλο από ένα ξύλινο κουτί το οποίο στηρίζεται με 4 καρούλια σε 2 χοντρά σύρματα, στερεωμένα σε σταθερές βάσεις εκατέρωθεν των οχθών του ποταμού. Το κουτί, μέσα στο οποίο μπαίνουν ένα ή δύο άτομα, κινείται με τη δύναμη των χεριών πάνω στα σύρματα από τη μία όχθη ως την άλλη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμου , το “καρέλι” λειτουργεί και σήμερα ανακαινισμένο και λειτουργικό, ενώ δίπλα υπάρχει λειτουργικό συρμάτινο γεφύρι. Στην περιοχή αυτή μάλιστα δεν υπάρχει άλλου τύπου γέφυρα για να περάσει κάποιος στην απέναντι όχθη του ποταμού, στον Άνω Κάμπο Στράνωμας, οπότε το πέρασμα από το συρμάτινο γεφύρι ή από το καρέλι αποτελεί τη μοναδική λύση για όποιον θα ήθελε να βρεθεί στην απέναντι όχθη κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους, εκτός της καλοκαιρινής περιόδου,  μιας και τότε υπάρχει δυνατότητα διέλευσης του ποταμού και με αυτοκίνητο μέσω προσωρινής κατασκευής.

Στον χώρο αυτόν μάλιστα μπορεί ο επισκέπτης να φάει ή να πιει τον καφέ του ενώ και στην απέναντι όχθη του ποταμού προς την πλευρά του Κάτω Κάμπου Στράνωμας, υπάρχει οργανωμένος χώρος αναψυχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.