Μη σταματάς να πιστεύεις: Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αγγελάκη το νέο βιβλίο Ψυχολογίας

Τα κείμενα αυτού του βιβλίου είναι εμπνευσμένα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Περιγράφουν συναισθήματα και καταστάσεις που μας απασχολούν συχνά και με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι: αδιέξοδα, αποστασιοποίηση, αποτυχίες, αμφιθυμία, ψέματα, απογοήτευση, διαπροσωπικές σχέσεις.

Μη σταματάς να πιστεύεις: Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αγγελάκη το νέο βιβλίο Ψυχολογίας

Μη σταματάς να πιστεύεις: Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αγγελάκη το νέο βιβλίο Ψυχολογίας
Μη σταματάς να πιστεύεις: Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αγγελάκη το νέο βιβλίο Ψυχολογίας

Στο επίκεντρο θα έπρεπε να βρίσκεται ο εαυτός, καθώς αν δεν έχουμε επιλύσει τα θέματα με τον εαυτό μας, τότε τα προβάλλουμε στους άλλους κι αυτό δυσχεραίνει τις στενές, αλλά και τις ευρύτερες διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας; Πόσο τον φροντίζουμε και πόσο δίπλα του είμαστε; Πιστεύουμε στον εαυτό μας;

Η γνώση για τον εαυτό είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις σχέσεις, και κυρίως στις στενές διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Συχνά λέμε στον εαυτό μας: μη σταματάς να πιστεύεις… και προχωράμε, γιατί ξέρουμε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Μη σταματάς να πιστεύεις, γιατί μόνο έτσι θα συνεχίσεις… μόνο έτσι θα μάθεις να αντιμετωπίζεις ό,τι έρχεται στη ζωή σου, δηλαδή τα πάντα… Μη σταματάς να πιστεύεις, κι αν δεν μπορείς να βρεις μια διέξοδο, αναζήτησε μυστικούς δρόμους και ήρεμα μονοπάτια μέχρι να φτάσεις στον αληθινό σου εαυτό.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να προβληματιστούμε, να έρθουμε σε επαφή με το συναίσθημα, να ταυτιστούμε με όσα μας ταιριάζουν και να διαφωνήσουμε με όσα είναι μακριά από εμάς.

Απώτερος σκοπός της ανάγνωσης του βιβλίου είναι η κατάκτηση της «ευψυχίας», δηλαδή της ικανότητας να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές, αλλά και να διατηρούμε τον προσωπικό έλεγχο, τη συναισθηματική δέσμευση και τη συμμετοχή μας σε δραστηριότητες σε υψηλά επίπεδα.

Ο Νίκος Κουραβάνας είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, MSc. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του τμήματος: «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Έχει αποφοιτήσει από τα εξής μεταπτυχιακά: «Επιστήμες της Αγωγής» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), «Κοινωνικός αποκλεισμός και ανθρώπινα δικαιώματα», του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, «Κλινική ψυχολογία» του Hellenic American University. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, όπως «Διαχείριση χωρισμού-διαζυγίου γονέων» και «Συμβουλευτική και Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας» στο ΕΚΠΑ, καθώς και «Θετική Ψυχολογία» στο Πάντειο. Διατηρεί blog με θέματα ψυχολογίας (ευΨυχία) και αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Έχει συγγράψει δύο παραμύθια, με τίτλο «Η Χρυσομαλλούσα και το μαγικό στέμμα» και «Λίνα, η γλυκιά κροκοδειλίνα» και το βιβλίο «Κράτα μου το χέρι» με θέματα Ψυχολογίας-Αυτογνωσίας. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Σεπόλια μαζί με τη σύζυγό του.

Η Ελένη Παπαδοπούλου είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, MSc. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είναι τακτικό μέλος στον ΣΕΨ (Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων). Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας και του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, του Παντείου Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων («Δυσλεξία- Επικοινωνία σε πολυγλωσσικό περιβάλλον και χρήση νέας τεχνολογίας»), ως υπότροφος του ΙΚΥ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο («Κοινωνικός αποκλεισμός και ανθρώπινα δικαιώματα»). Έχει εκπαιδευτεί στη γνωσιακή-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, στην εκπαίδευση ενηλίκων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στη «Θετική Ψυχολογία». Έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια σε ομάδες στις Σχολές Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και στα ΚΔΒΜ. Διατηρεί blog με θέματα ψυχολογίας (ευΨυχία) και αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Έχει συγγράψει δύο παραμύθια, με τίτλο «Η Χρυσομαλλούσα και το μαγικό στέμμα» και «Λίνα, η γλυκιά κροκοδειλίνα» και το βιβλίο «Κράτα μου το χέρι» με θέματα Ψυχολογίας-Αυτογνωσίας. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Σεπόλια μαζί με τον σύζυγό της.

Εκδόσεις Αγγελάκη | ISBN:978-960-616-391-3
Αριθμός Σελίδων: 234 | Τιμή πώλησης: 14€

https://angelakis.gr/mi-stamatas-na-pisteueis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.