O Δημήτρης Μεργούπης, ιδιοκτήτης του Cap Cap φτιάχνει τα Μπισκοτάκια της Τοσοδούλας και μοιράζεται την συνταγή μαζί μας

Ο Δημήτρης Μεργούπης εκτός από πολύ φίλος μου, είναι ο ιδιοκτήτης του Cap Cap. Του ζήτησα να μοιραστεί με τους αναγνώστες του travelgirl.gr μία αγαπημένη του συνταγή. Τα μπισκοτάκια της Τοσοδούλας θα σας ξετρελάνουν! Η αγάπη του για τη ζαχαροπλαστική και γενικότερα για τη μαγειρική είναι τεράστια κι είμαι από τους τυχερούς που έχω δοκιμάσει τα περισσότερα πιάτα του!

Υλικά Ζύμης:
1/2 της κούπας αμύγδαλο πούδρα
2 κούπες αλεύρι
2 κρόκους αυγών
125 γρ μαλακό βουτυρο
2/3 κούπας ζάχαρη μαλακή

Γεμίσεις:
Α) Πραλίνα φουντουκιού

Β) Υλικά για μαρμελάδα φρούτων του δάσους:
200γρ μύρτιλλο
300γρ φράουλες
80γρ φραμπουάζ
100γρ βύσσινα
400 γρ ζάχαρη λευκή
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά. Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία αφήνουμε τα φρούτα να βγάλουν τους χυμούς τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει μέχρι ο όγκος της να μειωθεί στο μισό.

Γ) Υλικά για κρέμα λεμόνι:
250γρ γαλα
250 χυμός λεμόνι
1/4 της κούπας κορν φλάουρ
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη λευκή


Εκτέλεση για το μπισκότο :
Έχοντας μαλακώσει το βούτυρο, αφήνοντάς το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το χτυπάμε με το σύρμα στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη. Όταν το μείγμα ασπρίσει χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-έναν τους κρόκους.
Αφαιρούμε το σύρμα και αναμιγνύουμε είτε με το χέρι, είτε με το φτερό (του μίξερ) τα στερεά υλικά: αλεύρι, αλάτι, μπέικιν πάουντερ και τις αρωματικές ύλες που επιλέξαμε.
Καλύπτουμε το ζυμαράκι με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Σε αυτή τη φάση θα δούμε όμως ότι το ζυμάρι είναι αρκετά κολλώδες και δύσπλαστο. Περιμένουμε μια ώρα και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 30 γραμμαρίων. Τοποθετούμε το κάθε ένα σε απόσταση από τα διπλανά του, σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητική μεμβράνη ή λαδόκολλα.
Πιέζουμε το κάθε μπισκοτάκι με τον αντίχειρά μας, προκειμένου να σχηματιστεί μια γουβίτσα.
Ψήνουμε στους 170-180 για 20 λεπτά. Στα μισά του ψησίματος γυρίζουμε τη λαμαρίνα έτσι ώστε να έρθουν τα πίσω μπρος και να ροδίσουν ομοιόμορφα τα μπισκότα.

Εκτέλεση για τη μαρμελάδα φράουλα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά. Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία αφήνουμε τα φρούτα να βγάλουν τους χυμούς τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει μέχρι ο όγκος της να μειωθεί στο μισό.

Εκτέλεση για την κρέμα λεμόνι:
Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και τη ζάχαρη, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Αναμιγνύουμε το χυμό λεμόνι με το κορν φλάουρ.
Λίγο πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα του λεμονιού στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να δούμε την κρέμα να πήζει ελαφρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και την κατσαρόλα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, αρχικά εκτός ψυγείου και στη συνέχεια εντός.

Προσοχή! Τα μπισκοτάκια θα ανοίξουν ελαφρώς στο ψήσιμο. Εάν όμως ψηθούν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία θα ανοίξουν ΠΟΛΥ.
Όταν κρυώσουν καλά, τα αφαιρούμε από τη λαμαρίνα και γεμίζουμε τις κενές γουβίτσες με κρέμα ή μαρμελάδα της επιλογής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.