Ο Ιωάννης Παντελίδης μας φτιάχνει πάβλοβα με φρούτα του πάθους για τη Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Η Ημέρα των Ερωτευμένων φτάνει και αν εσείς θέλετε να κάνετε ένα “γλυκό δώρο” στο ταίρι σας να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής!

Υλικά για μαρέγκα:
150 γραμμάρια ασπράδι αυγών
150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Υλικά για την κρέμα βανίλιας:
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
80 γραμμάρια κρόκοι αυγών
20 γραμμάρια αλεύρι
30 γραμμάρια κορν φλάουερ
1 φρέσκια βανίλια
Διάφορα φρούτα του πάθους (βατόμουρα, μούρα, μύρτιλα, φραγκοστάφυλα)


Εκτέλεση για μαρέγκα:
Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να διογκωθούν. Συνεχίζετε να χτυπάτε και ρίχνετε σιγά-σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει γυαλιστερή υφή. Με μια σπάτουλα προσθέτετε σταδιακά την άχνη ζάχαρη σε 3 δόσεις και ανακατεύετε με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί. Όταν η μαρέγκα στέκεται είναι έτοιμη. Σε ένα ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζετε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ της επιλογής σας. Με μεσαίου μεγέθους κορνέ, για τις ατομικές μαρέγκες, πιέζετε τη σακούλα από το επάνω μέρος και σχηματίζουμε μια βάση. Μετά, προσθέτετε «δαχτυλίδια» μαρέγκας στις άκρες, για να δημιουργήσετε μια «φωλιά» μαρέγκας. Ψήνετε τις μαρέγκες σε προθερμασμένο φούρνο στους 85οC, στον αέρα, για 2 ώρες, έως ότου η μαρέγκα είναι μεν λευκή αλλά και τραγανή – πρέπει, δηλαδή, όταν την ακουμπήσετε να είναι σκληρή.

Εκτέλεση για την κρέμα βανίλιας:
Κόβετε στη μέση τη φρέσκια βανίλια, με ένα μαχαίρι αφαιρείτε τους σπόρους και τους ρίχνουμε στο γάλα. Σε κατσαρόλα που είναι σε δυνατή φωτιά προσθέτετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα έως ότου βράσει και δέσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε στη φωτιά για 2-3 λεπτά και αποσύρετε την κατσαρόλα. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει. Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο, την τοποθετείτε στο μίξερ και τη χτυπάτε για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτη. Αδειάζετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και με το κορνέ τη στρώνετε σε σχήμα σπείρας πάνω στην μαρέγκα. Ετοιμάζετε τα φρούτα του πάθους (βατόμουρα, μούρα, μύρτιλα, φραγκοστάφυλα) και τα απλώνετε επάνω στην κρέμα. Διακοσμούμε με κρέμα και φρούτα του δάσους. Τις ατομικές μαρέγκες τις γεμίζετε με κρέμα και τις διακοσμείτε επίσης με φρούτα.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.